Mit kell tudni a vízről

Szokatlan tulajdonságai

Szinte mindenki tisztában van vele, hogy a víz lehet folyékony, szilárd és légnemű is. Legtöbben azt viszont nem tudják, hogy a víz az egyetlen a bolygónkon megtalálható anyagok közül amely mindhárom halmazállapotban előfordul a természetben.
És azt tudta, hogy a melegebb víz hamarabb megfagy hűtés hatására mint a hidegebb? Erre paradoxonra a mai napig nem adott senki teljesen elfogadható magyarázatot.

A legtöbben vízhiányban szenvednek

Testünknek körülbelül kétharmada, agyunknak 75 és vérünknek pedig 83 százaléka víz.
Az előbbiekből kiindulva belátható, hogy a létfunkcióink alapja a víz. Felelős azért, hogy a sejtjeink számára a létfontosságú tápanyagokat (ásványi sók, vitaminok) elszállítsa. A víz felelős azért is, hogy a felhalmozódott salakanyagok kiürüljenek a szervezetből, a kiválasztó szerveken keresztül. Ezért is nagyon fontos, hogy a szervezetünkből főként verejtékezéssel és a vizelettel kiürült vízmennyiséget folyamatosan pótóljuk. Nagyon sokszor hallani, hogy naponta 2-3 liter folyadékot fogyasszunk.

Nyugodtan fogadjuk meg ezt a tanácsot!

Lényeges, hogy ne csak akkor igyunk, amikor szomjúságot érzünk. A legtöbben azt hiszik, ha nem szomjasok, akkor biztos nem folyadékhiányos a szervezetük, minek is igyanak. Sajnos ez egy tévhit!
Az emberek több mint fel vízhiányban szenved. Az a helyzet, hogy a szomjúságérzet néha csak későn jelentkezik. Ez egyszerűen a vízhiány miatt megemelkedett sókoncentráció mellékhatása, tehát ha szomjasak vagyunk, igazából már innunk kellett volna. Továbbá az is sokszor megesik, hogy akkor is eszünk valamit, mikor csak egy pohár vízre lenne szükségünk. Felmérések szerint két deci víz nagymértékben csökkenti az éhségérzetet. Nem is említve, hogy a napközbeni fáradság első számú oka a dehidratáltság.

Igyunk vizet és előzzük meg a betegségeket!

A víz szabályoz szinte minden folyamatot az emberi szervezetben. Amennyiben nem iszunk elegendő folyadékot, a szervezetünk alapvető funkciói szenvedhetnek kárt, ami betegségek kialakulásához vezethet.


Senki sem gondolta volna, de összefüggés van a magas vérnyomás, a depresszió és a stressz kialakulása és a dehidratáció között. A vízhiány sajnos olyan pszichológiai folyamatok elindítására készteti testünket, mint amikor stresszesek vagyunk. Szervezetünk a raktárkészleteihez nyúl, így a víztartalékaink is csökkennek. Emiatt a folyadékhiány stresszes állapothoz vezet, ami további vízhiányt okoz. 

A fentieket könnyű megelőzni, egy kis odafigyelés kell csak hozzá, hogy folyamatosan pótoljuk a szervezetünkből távozó folyadékokat.

Tudta, hogy az Aqua Vital vízadagolóival könnyen, gyorsan juthat friss, tiszta ásványvízhez!
Ráadásul most díjmentesen is kipróbálhatja őket 14 napig, minden kötelezettség nélkül!