Segíti-e a tanulást a vízivás?

Jobban, hatékonyabban tanulhatok-e, ha több vizet iszom?

A válaszunk egy hatalmas igen! Ha a címben szereplő kérdést már ön is feltette magának, jó úton jár. Aki ugyanis nem iszik elegendő folyadékot, az nehezebben tud majd koncentrálni. Aki pedig nem tud megfelelően összpontosítani a tananyagra, az bizony vajmi keveset fog majd elsajátítani belőle. Emeljük hát poharainkat!

Igyon a jobb jegyekért!

A mentális teljesítményt, a tanulás hatékonyságát sok-sok százalékkal tudjuk növelni, ha van a tankönyv mellett, vagy akár a helyiség egy sarkában egy kis (ballonos) víz.

A szervezet szomjazza a vizet, ami nem is csoda, hiszen testünk 70%-a, agyunk 80%-a víz. Ha tehát a szervezete 2%-os vízhiánnyal küszködik, a tanulási teljesítmény máris lezuhan 70%-ra…

További jó hír, hogy megfelelő hidratáltsággal a koncentrációs problémák mellett tova űzhetjük a fejfájást, és a fáradtságot is!

Egyszerű, de nagyszerű módszer

Ki gondolta volna, hogy a hatékony tanulás egyik fő titka épp egy vizespohárban van elrejtve.

Sok, súlyos tanulási problémával küszködő gyermek és felnőtt élete lehetne könnyebb, ha komolyan vennék szervezetük jelzéseit, és mindössze azzal, hogy elegendő vizet isznak, biztosítanák a helyes agyműködésüket.

Az már komoly jelzés, ha fáradtak, rosszkedvűek vagyunk (esetleg a fejünk is fáj), annak ellenére is hogy kialudtuk magunkat. Igenis baj, ha nem bírunk odafigyelni az anyagra, mert így hiába várjuk a vállveregetést. A szervezet ebben az esetben is vízpótlásért kiált!

De a rossz koncentrációs élményekért nem kell feltétlenül iskolapadba ülni, elég, ha a munkahelyén bízzák meg egy új, kihívást jelentő feladattal, ami nehezen megy, vagy ha a boltban felejti el, mit is kellene a kosarába tenni még. A jobb munkateljesítményt, és a hétköznapi feladatokban való helytállást is támogatja tehát a víz.

Friss agy, jobb eredmények

Már a reggelt is kezdje egy nagy pohár vízzel, munkában, iskolában pedig folyamatosan tartson vízszünetet. Csak így áramolhat megfelelően a tudás a fejben!

Ha elegendő vizet iszik, az agya gördülékenyen tudja tárolni, és előhívni az éppen kellő információt. Sőt, a vizespohár emelésével még a napja stressz-faktorát is csökkenti!

Az aquavital vízadagolóival könnyen, gyorsan juthat friss, tiszta ásványvízhez!

Most díjmentesen is kipróbálhatja őket 14 napig, minden kötelezettség nélkül!