Egy pohár meleg vízzel az egészségünkért

Sok, az egészségünkkel kapcsolatos mondás létezik, mint a minden nap egy alma távol tartja az orvost, a tej pedig élet, erő, egészség, és hasonló bölcsesség még szép számmal akad. Ki tudja, talán egy vízzel kapcsolatos is beivódik a köztudatba lassacskán, mégpedig az, hogy akár egyetlen pohár langyos víz, amit ébredés után megiszunk, is számtalan jótékony hatással bír a szervezetünkre.

Egy pohár langyos víz reggel, és jól indul a nap

Sokan állítják azt, hogy reggelente képtelenek vizet inni, még akkor is, ha napközben egyébként lelkiismeretesen kortyolgatnak. Ennek valószínűleg az az oka, hogy saját maguknak beszélik be ezeket a negatív gondolatokat, míg ha elkezdenék a reggeli vízivást, idővel ugyanolyan természetes lenne a számukra, mint a folyadékbevitel a nap folyamán.

Ha pedig azt is tudnák, hogy milyen pozitív hatásai vannak egy pohár – nagyjából két-három deciliter – éhgyomorra elfogyasztott langyos víznek, akkor biztosan nem haboznának, és beiktatnák a napi rutinjukba ezt az új szokást.

Milyen pozitív hatásai vannak egy pohár langyos víznek?

Nos, egy pohár langyos víz, amit azután fogyasztunk el, hogy felébredtünk, javíthatja a vérkeringést, és segít a káros anyagok kiürülésében, így sokkal egészségesebben indíthatjuk a napunkat, mint enélkül.

Egy pohár langyos víz még reggeli előtt előkészíti a helyet a nap legfontosabb étkezésének: megtisztítja a beleket, és segít a még a gyomorban lévő táplálék gyorsabb lebontásában is. Ugyancsak a meleg víz emésztőrendszerre gyakorolt pozitív hatását mutatja, hogy hatékony lehet székrekedés esetén is, tehát nem kérdés, hogy érdemes felvenni ezt a jó szokást.

Egyes vélemények szerint a meleg víz a fájdalomcsillapításban is hatásos lehet, különösen az alhasi fájdalmak esetén.

Milyen meleg legyen a víz?

A víz, amit iszunk, semmiképpen se legyen forró, mert az akár ártalmas is lehet.

Ha valakinek egyáltalán nem megy, hogy meleg vagy langyos vízzel próbálkozzon, akkor maradjon nyugodtan a szoba-hőmérsékletű folyadéknál, hiszen önmagában már az is rengeteg előnnyel jár, ha „csak” megiszunk egy vagy két pohár vizet, attól függetlenül, hogy mennyire melegítjük föl.