A víz a szépségiparban

Minden nő tudja, hogy a szépség belülről fakad, de azért kívülről is érdemes némi támogatást adni neki. Megfelelő mennyiségű víz fogyasztásával már önmagában is sokat tehetünk az előnyös külsőért – a bőrünk rugalmasabb és tisztább lesz, míg a jobb emésztésnek, és a tápanyagok könnyebb felszívódásának köszönhetően a közérzetünk is jelentősen javul majd.

Víz a krémekben

Ha megnézzük a különféle hidratáló, ránctalanító és testápoló krémek összetevőit, akkor azt találjuk, hogy a víz szerepel bennük az első helyen. Arra általában nem térnek ki, hogy milyen folyadékot használnak az adott kozmetikai termékhez, bizonyos esetekben azonban éppen ezzel akarják nekünk eladni a nem is túl olcsó készítményeket.

A termálvíz ereje

A fent említett krémekhez általában termálvizeket használnak, hiszen ezek számtalan előnyös tulajdonsággal rendelkeznek, még akkor is, ha nem az egyik híres fürdővárosból származnak. Már csak azért is, mert száz százalékban természetesek és nagy tisztaságúak, így biztosan jót tesznek a bőrünknek. Ráadásul ásványi anyagokban is gazdagok, így sokkal jobban táplálnak, mint azok a kozmetikumok, amikhez nem termálvizet használnak.

Az ásványi anyagok jótékony hatásai

Azt már tudjuk, hogy a megfelelő folyadékbevitellel a szervezetünk működéséhez szükséges ásványi anyagokat vehetünk magunkhoz, de a bőrünknek is szüksége van ezekre az összetevőkre. A mangán többek között antioxidáns hatásáról ismert, míg a kálium a vízháztartás egyensúlyának fenntartásában játszik szerepet.

Kerüljük a klóros vizet!

Sok vitát vált ki, hogy a csapvíz alkalmas-e arctisztításra, vagy kerülni kell, és valami mást használni helyette. Akik következetesek ezen a téren, azok palackozott vízzel mosakodnak, de lássuk be, ezt nem engedheti meg magának mindenki, ráadásul meglehetősen körülményes is. Sajnos azonban tény, hogy a klór és a vízkő erősen irritálhatja a bőrt, így a különösen érzékenyeknek nem árt odafigyelni rá, hogyan reagálnak a csapvízre, és adott esetben érdemes mást kipróbálniuk – egy vízadagoló beszerzése például praktikus lehet.