A pihentető víz

A vízre leginkább úgy gondolunk, mint a létezéshez szükséges legfontosabb elemre, ami nélkül az ember csak alig néhány napig lenne képes életben maradni. Pedig ez az ásványokban gazdag frissítő folyadék jóval többet is nyújthat nekünk, mint a puszta létfenntartás, mégpedig a teljes ellazulást és a stresszoldást.

Megnyugtat és energiával tölt fel

Azt már bizonyára mindenki tapasztalta, hogy a víz mellett, legyen az egy lustán hömpölygő folyó, vagy a csendesen morajló tenger, egészen más hangulatba kerülünk. A semmihez nem fogható illat, a végeláthatatlan víztömeg mind-mind hozzájárulnak ahhoz, hogy megnyugodjunk, hogy megfeledkezzünk a mindennapos problémákról, és hogy energiával töltődjünk föl.

Víz és sport

A fodrozódó hullámokban gyönyörködni sem utolsó dolog, de a víz jótékony hatását akkor élvezhetjük igazán, ha megmártózunk benne. Akik rendszeresen úsznak, azok esküsznek rá, hogy a laza tempózás a sportok közül a legjobb, hiszen még a mozgásszervi betegségekben szenvedőknek is javasolt az űzése. A vízi aerobikot is sokan kedvelik, mert egy olyan egyedi és speciális mozgásforma, ami kíméli az ízületeket, mégis megtornáztatja az összes porcikánkat.

Oldjunk stresszt a vízben!

A víz a stressz oldásához is tökéletes közeg. Egy kellemes pezsgőfürdő, vagy egy gyógyvizes medence csodákra képes, de számos egyéb módja is létezik a relaxálásnak, valamint a gondok elűzésének. Az egyik ezek közül a watsu, ami egy különleges, terapeuta által végzett kezelés, és ami valóban elősegíti mind a testi, mind pedig a lelki feszültségek csökkenését.

A watsu előnyös hatásai

A watsut meleg vizes medencében végezhetjük, mégpedig egy terapeuta közreműködésével, aki, miközben a víz felszínén tart és ringat minket, aközben alaposan kinyújtóztatja a testünket, vagyis a watsu tulajdonképpen egyfajta vízi masszázs. Pozitív hatásai közé tartozik a krónikus fájdalmak csillapítása, a szorongás oldása, és a jobb alváshoz is hozzájárul.

Most, hogy itt a nyár, ne csak sok folyadékot igyunk, de ha tehetjük, akkor töltsünk minél több időt vízparton, és élvezzük, ahogy a hűsít!