Ásványvíz: Valóban szükségünk van rá vagy inkább a tiszta vízre?

Ásványvíz: Valóban szükségünk van rá vagy inkább a tiszta ví

Manapság az ásványvizek az egyik legjobb módja annak, hogy a lehető legegészségesebb formában pótoljuk szervezetünk vízkészletének szükségleteit.


Manapság az ásványvizek az egyik legjobb módja annak, hogy a lehető legegészségesebb formában pótoljuk szervezetünk vízkészletének szükségleteit.

Nem árt azonban az ásványvizek tekintetében is gondosan, illetve alapos körültekintéssel eljárni, hiszen amennyiben nem megfelelő terméket fogyasztunk, gyakran nagy veszélybe sodorhatjuk szervezetünket.

A túlontúl magas oldott ásványi anyag tartalommal rendelkező ásványvizek ugyanis nagy általánosságban csak megterhelik a szervezetünket, ezáltal bár a tiszta és éltető víz tekintetében ellátják szervezetünket, azonban ha túl sok bennük az ásványi anyag, vesénket életünk során akár 50-100 kilogrammnyi kőzettel terhelhetjük meg feleslegesen. Ez többek között fokozhatja a vesekő kialakulásának lehetőségét is! Egy friss statisztika szerint a magyar lakosság a rendszerváltás óta hihetetlen mértékbe növelte ásványvíz-fogyasztási szokásait. Emlékezzünk csak vissza, néhány évvel ezelőtt még alig lehetett ásványvízzel találkozni a boltokba, ma viszont már roskadoznak tőle az ásványvizek polcai. Ez összességében egy igencsak pozitív tendencia, de amennyiben nem találjuk meg az arany középutat, és rendszeresen magas oldott ásványi anyag tartalmú vizet fogyasztunk, azzal igencsak megterheljük veséinket

Ennél is nagyobb baj, hogy az ásványvizek többsége nem valódi ásványvíz! Főleg az olcsóbb palackozott vizek ugyanis általában hagyományos csapvízből készülnek, és előfordulhatnak olyanok is, amelyek az ásványosítás mellett nem esnek át semmilyen tisztítási folyamaton sem. A vezetékes víznél természetesen még így is sokkal jobb választás az ásványvíz, de egészségünk megőrzése érdekében nem szabad egyetlen márka mellett lehorgonyozni, hanem legalább 2-3 havonta érdemes váltogatni őket. Így biztosan nagyon egészséges formában tudjuk pótolni szervezetünk számára a szükséges vízmennyiséget!