Tombol a hőség!

Tombol a hőség Magyarországon. Ebben a tikkasztó időben különösen fontossá válik, hogy megfelelő mennyiségű folyadékot fogyasszunk. De mi is a legjobb szomjoltó?

Természetesen a legmegfelelőbb választás a víz. Energiával nem fog feltölteni minket, de rengeteg ásványi anyagot tartalmaz és hidratálja a szervezetünket. Bárhová megyünk, mindig legyen nálunk elegendő víz – aki kénytelen tömegközlekedéssel vagy autóval útnak indulni, a városba menni, annak különösen fontos, hogy vigyen magával friss vizet, amivel pótolni tudja a verejtékezéssel elveszített mennyiséget. Amennyiben ásványvizet iszunk, a legjobb választás a szénsavmentes változat.

A naponta elfogyasztandó legalább kétliternyi folyadékmennyiség ilyen időben megnövekszik, és a legjobb utánpótlás a víz, bár nem az egyetlen. Aki sok gyümölcsöt eszik, eleve sok folyadékot pótol, de persze ilyenkor arra is kiemelten érdemes figyelni, hogy ez friss legyen!

A gyümölcslevekkel is kiválóan pótolhatjuk az elvesztett folyadék mennyiségét, ráadásul főleg a gyerekek számára vonzóbb választás mint a víz, mivel annál sokkal ízletesebb. Azonban arra fokozottan figyeljünk, hogy ne magas cukortartalmú gyümölcsleveket igyunk.

Meleg italokkal ilyenkor remekül pótolható az elveszített folyadékmennyiség. Emellett a levesek is nagyszerű megoldást jelentenek, mert nem csak a folyadékot, de tápanyagokat is pótlunk velük.

Mit kerüljünk el?

A kávé és az alkohol kifejezetten károsak lehetnek. A magas vérnyomásúak számára egyébként is veszélyes időszak ez, nekik különösen kell figyelniük arra, hogy szinten tartsák vérnyomásukat és ne fogyasszanak olyasmit, ami feltornászhatja. Az üdítők között is kerülendők az olyanok, amelyek magas koffein vagy cukortartalommal bírnak.

A legfontosabb, hogy folyamatosan pótoljuk az elvesztett folyadék mennyiségét. Ne egyszerre igyunk sokat, hanem folyamatosan hidratáljunk. Ezzel kis mértékben ugyan, de ellensúlyozhatjuk a meleg miatti fáradtságot. Amennyiben elegendő mennyiségű vizet iszunk, az ilyenkor gyakrabban előforduló ingerlékenység és kialvatlanság is csökkenhet.

Az Aqua Vital vízadagolóival könnyen, gyorsan juthat friss, tiszta ásványvízhez!
Ráadásul most díjmentesen is kipróbálhatja őket 14 napig, minden kötelezettség nélkül!