Mi a különbség a különböző kiszerelésben forgalmazott vizek között?

Mást gondol a fogyasztó, mint amit a szakemberek állítanak. A kutatási eredmények alapján van különbség az említett vizek között, azonban ezt nem feltétlenül a minőségükben kell keresni. Felmerül a kérdés, akkor pontosan miben? 

A csapvíz legnagyobb és elvitathatatlan előnye, hogy jóformán mindenhol hozzáférhető, potom pénzbe kerül, alapvető szolgáltatásnak minősül és az egész országban alkalmas a fogyasztásra. Mindazonáltal sokakat visszatart a fogyasztásától az, hogy nem ismerik a pontos származási helyét, pontosan mit tartalmaz, ezenfelül gyakorta különös „klóros” ízű. Ebből kifolyólag nagyon sokan nem kedvelik és nem is fogyasztják.

Az ásványvizeket rengetegen szeretik és fogyasztják napi szinten, mert a legtöbb esetben finom ízzel rendelkeznek, jó minőségűek és praktikusak. Könnyen hozzáférhetők, már a legkisebb és legeldugottabb falu kisboltjában is meg lehet őket vásárolni és mivel műanyag palackban vannak bárhová magunkkal vihetjük őket. Azonban utóbbi előnye egyben a legnagyobb hátránya is egyben, mivel az egyre tudatosabb szelektív szemétgyűjtés ellenére, hihetetlen méretű szemetet termelnek.

A ballonos víz ezzel szemben minden szempontból környezetbarát, nem termelünk vele szemetet, használatával nem növeljük az ökológiai lábnyomunkat. A csomagolása környezetbarát - a ballonok visszaváltásra és újra felhasználásra kerülnek, ezzel is védjük környezetünket. 

Ne pazaroljuk a csapvizet!

A csöpögő csap nemcsak idegesítő, hanem pazarolja is a vizet. Akár 90 liter is elfolyik naponta, ha nem teszünk ellene valamit. Egy folydogáló vécé ugyancsak rengeteg vizet pazarol el egy hónapban. Fontos, hogy megjavíttassuk vagy kicseréltessük a csapokat és a tartályt.

Használjunk takarékos mosogatógépet és mosógépet. Nemcsak vizet spórolunk, de pénzt és energiát is. Környezetbarát ötlet csak akkor beindítani a mosógépet illetve mosogatógépet, ha tele tudjuk pakolni. Pár darab edény, illetve ruha kedvéért felesleges.

Amikor beállunk a zuhany alá vagy a kádban zuhanyozni kezdünk (más eset persze, ha relaxáló fürdőt veszünk), a test beszappanozása, illetve a haj samponnal átmosása idejére nyugodtan elzárhatjuk a folyó vizet.

Fogmosás közben se folyassuk feleslegesen a csapot. El sem tudjuk képzelni, mennyi vizet takarítunk meg ezzel az egyszerű módszerrel, melyek tőlünk nem kívánnak nagy áldozatokat, és a természetvédelem máris előtérbe kerül.

Ha igazán környezetbarátok akarunk lenni, kertünkbe szerezzünk be olyan növényeket, amelyek túl sok víz nélkül is megélnek. Ha locsolnunk kell, azt a nap hűvösebb szakaszában tegyük, hogy minimalizáljuk az elpárolgást. Ugyancsak jó és takarékos megoldás, ha begyűjtjük az esővizet, amit aztán felhasználhatunk a locsoláshoz.

Az egyszer már használt vizet, amit más feladatokhoz még lehet hasznosítani, ne engedjük le a lefolyón Leginkább a mosogatóból vagy a zuhanyzóból származó vízről van szó, ha bármi máshoz felhasználhatjuk, inkább még ne engedjük le a lefolyón, a természetvédelem jegyében.

Ne feledje, az Aqua Vital vízadagolóival bármikor könnyen, gyorsan juthat friss, tiszta ásványvízhez! Ráadásul adagolni is tudja a mennyiséget! Most díjmentesen kipróbálhatja őket 14 napig, minden kötelezettség nélkül!