A rendszeres vízivás előnyei

Az emberi szervezet megfelelő működéséhez létfontosságú az elegendő mennyiségű vízfogyasztás. Főleg az életkor előrehaladtával, mivel testünk egyre kevesebb vizet tartalmaz.

Stresszoldó

Agyunk mintegy 80%-a víz, ami azt jelenti, hogy dehidratáció, vagyis a szükségesnél alacsonyabb folyadékszint esetén a testünket és a tudatunkat is fölösleges stressz éri. Nem érdemes megvárnunk a szomjúságérzetet, mert ez már az enyhe kiszáradás jele. A testünket érő fölösleges stresszhatás elkerülése érdekében mindenképpen célszerű egy pohár vagy üveg vizet a kezünk ügyében tartani és rendszeresen belekortyolni.

Segít az izomfejlődésben

A vízivás segít megelőzni az izomgörcsöket, valamint hozzájárul az ízületek megfelelő működéséhez, a bennük lévő folyadék termelődésének fokozásával. Ha megfelelően hidratált a szervezetünk, hosszabban és intenzívebben tudunk edzeni anélkül, hogy fáradságot éreznénk.

Feltölt energiával

Ha úgy érezzük fáradunk, próbáljuk meg a helyzetet egy nagy pohár vízzel orvosolni. Könnyen előfordulhat ugyanis, hogy a dehidratáció miatt vagyunk fáradtak. A megfelelő mennyiségű víz hozzájárul a szív optimális működéséhez, vagyis az oxigén újult erővel juthat el a véráramon keresztül a sejtjeinkhez. 

Segít a fogyásban

Amennyiben fogyni szeretnénk, ahhoz nem férhet semmi kétség, hogy a rendszeres és bőséges vízfogyasztás felgyorsítja az anyagcserénket, illetve teltségérzetet is biztosít. Érdemes a kalóriadús üdítőket színtiszta vízre cserélnünk. Még inkább felpörgethetjük a szervezetünket, ha az innivaló kellemesen hűvös hőmérsékletű.

Szépíti a bőrt

A ráncok általában mélyebbnek tűnnek, ha a szervezetünk folyadékhiányos. A víz a természet saját természetes hidratáló: nincs más dolgunk, mint belülről is alkalmazni. Amikor a hámsejtek folyadéktartalma helyreáll, egyenletesebbnek, rugalmasabbnak és tömörebbnek tűnik majd az arcbőrünk szerkezete.

Segíti a megfelelő anyagcserét

A folyamatos vízivás abban is segít, hogy a bélrendszeres hatékonyabban működjön, és gyorsabban ki tudja üríteni a salakanyagokat. Ezzel számottevően javíthatunk a közérzetünkön, ráadásul akár még laposabb hasra is szert tehetünk.

Csökkenti a vesekő kockázatát

A fájdalmas vesekő egyre gyakoribb probléma napjainkban. A hátterében húzódó okok egyike, hogy az emberek már gyerekkoruktól fogva rászoknak a szomjazásra, pontosabban arra, hogy nem vesznek elegendő vizet magukhoz. A víz segít felhígítani a vizeletben található sókat és ásványokat, amelyek követ eredményező kristállyá formálódhatnának. Ne feledjük, hogy az egészséged megőrzésének érdekében naponta legalább másfél - két liter szénsavmentes ásványvizet vagy szűrt csapvizet kell innunk!

Ne feledje, az Aqua Vital vízadagolóival bármikor könnyen, gyorsan juthat friss, tiszta ásványvízhez! Ráadásul adagolni is tudja a mennyiséget! Most díjmentesen kipróbálhatja őket 14 napig, minden kötelezettség nélkül!