Miért fogyasszunk rendszeresen vizet?

A vízivással kapcsolatban még a napjainkban is rengeteg kétkedés lát napvilágot, pedig számos tudományos, orvosi kutatás bizonyította azt, ami egész egyszerűen tény: A vízivás elengedhetetlen. Szervezetünk egészséges működéséhez átlagosan naponta 2,5-3 liter vizet kellene innunk, de a pontos mennyiséget súlyunk határozza meg.  20 kilogrammonként 1 liter folyadék fogyasztása javasolt, tehát egy 60 kilós személynek naponta 3 liter vízre van szüksége.

A világ népességének fele krónikusan dehidratált (kiszáradt), ez a szám az Amerikai Egyesült Államokban 75 százalék. háromnegyede százaléka víz, a gyerekeké 80%, így a megfelelő vízbevitel elengedhetetlen a szervezet egészséges működéséhez. Ennek hiányában nem mennek végbe a létfontosságú biokémiai folyamatok. Már egy enyhe vízhiány is 3 százalékkal csökkentheti az anyagcserét, ezáltal befolyásolja testünk egészséges működését.

Normális körülmények között testünk szomjúságérzettel jelzi, mikor van szüksége a folyadék utánpótlásra. Erre azonban sajnos nem mindig lehet hagyatkozni, mivel ez általában csak 1százalék vízveszteség után lép fel. Jobban tesszük tehát, ha folyamatosan iszogatunk, akkor is, ha nem vagyunk szomjasak.

A legfőbb okok amiért rendszeresen fogyasszunk vizet

 • Vérünk több mint 80 százaléka víz, és vízre van szükség új vérsejtek képzésekor is

 • Csontjaink több mint felét is víz alkotja, és az egészséges csontsejtek képzéséhez is kell

 • Mivel a vízbevitel hatására megindul a nyirokkeringés, vízivással a fájdalom is csökkenthető. A nyirokrendszer a folyadékot és a méreganyagokat távolítja el a szövetekből, megfelelő működéséhez vízre van szükségünk

 • A méreganyagok eltávolítása a vesén és a beleken keresztül is zajlik, ezek a folyamatok is vizet igényelnek

 • A víz síkosítja az ízületeket, csökkenti az ízületi fájdalmat és véd a kopás ellen

 • Mivel a víz anyagcserénket is szabályozza, a túlsúlyosaknak többre van szükségük belőle

 • Segít egyensúlyban tartani a testhőmérsékletet

 • A víz biztosítja a megfelelő elektromos működést agyunk és idegrendszerünk számára

 • Becslések szerint agyunk egy 60 wattos villanykörtének megfelelő elektromos teljesítményt ad le naponta, így teljesen helyénvaló az a kép, amikor valakinek “fény gyullad a fejében”, ha támad egy jó ötlete.

 • A víz csökkenti a kiszáradást, a legtöbb ember azonban sajnos krónikus dehidratációban

 • (kiszáradásban) szenved

 • Szervezetünk minden sejtjének és szervének megfelelő mennyiségű vízre van szüksége a jó működéshez.

Egészségünk javításának egyszerű módja, ha több vizet iszunk, mégpedig üres gyomorra, mivel különben csak felhígítjuk az emésztőenzimeket, és rontjuk az emésztés hatásfokát. Válasszunk tisztított vizet és használjuk újra a műanyag palackokat, hogy ne szennyezzük tovább bolygónkat. A fejlett országokban elegendő víz áll rendelkezésre, így igazán nincs helye kifogásnak, miért nem iszunk elég vizet.

Ne feledje, az Aqua Vital vízadagolóival bármikor könnyen, gyorsan juthat friss, tiszta ásványvízhez!
Most díjmentesen kipróbálhatja őket 14 napig, minden kötelezettség nélkül!