A világ fele még ma is szennyezett vizet fogyaszt

A vízszennyezés minden nap veszélyezteti embertársaink életét, főleg a fejlődő országokban élőkét. Azonban még a fejlett országokban mint hazánk is, néha előfordul, hogy a víz szennyezetté válik.

Ennek elsődleges oka elsősorban a mezőgazdaságban keresendő, mivel nem minden esetben történik meg például a műtrágya megfelelő ártalmatlanítása, és beszennyezi vízkészletünket. Nagyon ritka esetekben, de sajnos még mindig előfordul hogy a nehéz és vegyiparból származó szemét, vagy vegyi anyagokból származó mérgező melléktermékek jutnak az ivóvízbe. Ezek elsősorban a felszíni vizekre, mint a folyók és tavak, jelentenek veszélyt.

A mélyen a felszín alatt lévő „víztartályok” egyre gyorsabban fogynak, és az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerint közel kétmilliárd embernek nincs biztosítva a mindennapi tiszta ivóvízellátása.

A szennyezés ráadásul nem kizárólag az embert érinti, hanem olyan növényeket és állatokat is, melyeket szinte minden nap fogyasztunk. Egy sajnálatos példa erre a nagyvilágból, a dél-ázsiai vízgyűjtő medence túlzott sókkal és arzénnal való szennyezettsége (a fokozott ipari termelés következtében) miatt alig lehet az ottani vizet öntözésre használni, pedig mintegy 750 millió ember él a közvetlen környezetben.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) közlése szerint: „Napjainkban közel 2 milliárdan élnek olyan szennyezett vízforrás környezetében, ami növeli a kolera, a tífusz és a polio kockázatát. A szenyezett ivóvíz fogyasztása következtében egyes becslések szerint évente több mint 500.000 hasmenéses haláleset fordul elő.

Amennyiben teljes biztonsággal minden káros anyagtól mentes ivóvizet szeretne fogyasztani minden nap, használja az Aqua Vital vízadagolóit.

Az Aqua Vital vízadagolóival könnyen, gyorsan juthat friss, tiszta ásványvízhez! Ráadásul most díjmentesen is kipróbálhatja őket 14 napig, minden kötelezettség nélkül!