Mennyit is ér valójában a víz?

Az egyik legnagyobb közhelyek egyike, hogy a víz a túlélés záloga és az ember nem képes nélküle pár napnál tovább életben maradni. Szinte minden cikkünkben felhívjuk a figyelmet a folyamatos vízivás fontosságára, tanácsokat adunk a szervezetünk megfelelő hidratáltságának eléréséhez. Kérdés azonban, hogy ismerjük-e a víz valódi értékét?

Egy ember naponta áltagosan 610 liter vizet használ el! Ez évente nagyjából 225.000 liter vizet jelent. Ez a szám hihetetlennek hangozhat, azonban nem szabad elfelejteni, hogy nem csak megisszuk a vizet. Ennivalót készítünk, ruhát mosunk, tisztálkodunk, hétvégén lemossuk a kocsinkat és még a végtelenségig lehetne sorolni mi mindenhez is használunk vizet, amibe legtöbbször bele sem gondolunk.

A vizet használjuk az élelmiszerek termesztéséhez, az italok elkészítéséhez, az állattartásban a közlekedéshez, energiatermeléshez. Egyszóval az emberiség szinte összes gazdálkodási és gazdasági területén jelen van a víz. A víz szinte olyan, mint az emberek ereiben folyó vér és szükséges a gazdaság életben tartásához.

Egy áltagos ember napi vízfelhasználása a következőképpen oszlik meg

  • Tisztálkodás (fürdés és/vagy zuhanyzás) – kb. 17 %
  • WC öblítése – kb. 27 %
  • Csapvíz – kb. 15 %
  • Ruhák mosása – kb. 22 %
  • Szivárgó csapok és csövek – kb. 14 %
  • Egyéb használat – kb. 5 %

A föld ivóvízkészletének nagyjából 41 % - át energiatermelésre és 37 százalékát öntözésre is használjuk. Ezek a tevékenységek gazdaságunk alappillérei, melyek óriási víztömeget használnak fel nap mint nap.

A víz nem csak az egyének szintjén fontos, hanem elengedhetetlen a közösségek számára is. Az óvodák és iskolák naponta egyenként több ezer liter vizet használnak el. A közintézményeknek és hivataloknak is szinte ugyanennyi vízre van szükségük minden egyes nap a működésükhöz.

A fentiekből is látszik, hogy nem csak mint egyéneknek, hanem a társadalmunk működésének egészét tekintve is elengedhetetlen a víz jelenléte. Becsüljük meg, mert értéke felbecsülhetetlen.

Az Aqua Vital vízadagolóival könnyen, gyorsan juthat friss, tiszta ásványvízhez! Ráadásul most díjmentesen is kipróbálhatja őket 14 napig, minden kötelezettség nélkül!