Hideg vagy melegvíz?

Megoszlik az emberek véleménye arról, hogy mivel jobb kezdeni a napot: Egy csésze meleg teával, esetleg kávéval, vagy egy nagy pohár hideg vízzel. Számos felmérés arra a következtetésre jutott, hogy a legjobb egy pohár vagy egy csésze meleg, de nem forró vízzel indítanunk a napunkat. Az üres gyomorra elfogyasztott meleg víz számos egészségügyi előnnyel jár, és talán a legjobb módja a napunk elindításának.

A reggeli meleg vízivás egészségügyi előnyei

Csillapítja a fájdalmat

A meleg víz fogyasztása szinte azonnal csökkenteni a torok szárazságát és duzzanatát, valamint enyhe fájdalomcsillapító hatása is van. Továbbá a meleg víz nyugtatja és ellazítja a gyomor izmait is.

Segíti a bélműködést

Az üres gyomorba kerülő meleg víz megalapozza az egész napi bélműködést. Elősegíti a tápanyagot megfelelő felszívódását az egész nap folyamán.

Javítja a keringést

A meleg víz fogyasztása javítja a vér áramlását a szervezetben azáltal, hogy elősegíti a test belülről történő felmelegedését. Ez elsősorban a hidegebb hónapokon igaz.

Azonban ne felejtsük el, hogy egy meleg nyári napon a testünket inkább hűtenünk kell, ezért ebben az időszakban egy pohár jéghideg víz fogyasztása a megfelelőbb választás.

Segít a fogyásban

Akik diétáztak vagy fogyókúráztak már életükben, bizonyára tudják, hogy ilyenkor sokkal feszültebb az ember, és emiatt a diéta még nehezebbé válik. Sok esetben pedig a stressz hatására kezdődik el a súlygyarapodás, mert ilyenkor sokan az evésbe menekülnek. A vízivás, ezért a meleg víz ivása erre is jótékonyan hat.

Mennyi vizet fogyasszunk?

A túl kevés víz fogyasztása dehidratációhoz és szélsőséges esetben kiszáradáshoz vezethet. Azonban túl sok vizet sem szabad fogyasztanunk mert szélsőséges esetben előfordulhat az úgynevezett vízmérgezés.

A túl sok víz fogyasztása hígítja a vért ezért nem megfelelő mennyiségű tápínanyag jut el az izmainkba és szerveinkbe. Ezért nemcsak az a fontos hogy megfelelő mennyiségű vizet fogyasszunk, hanem azt folyamatosan is pótoljuk.

Nagyon fontos, hogy a napi vízfogyasztásunkat ne egyszerre, hanem a nap folyamán egyenletesen végezzük. A vérünkben található ásványi anyagok és elektrolitok (nátrium és kálium) egyensúlyban vannak, a hirtelen történő sok víz elfogyasztása ezt felboríthatja, ami hatással van a közérzetünkre és egészségünkre is.

Továbbá a hirtelen történő nagymennyiségű folyadék bevitele megterheli a vesénket is. Természetesen vannak kivételes esetek, például a megerőltető munka illetve testmozgás. Ilyenkor a hirtelen elvesztett vizet mindenképpen pótolnunk kell.

A legjobb módja annak, hogy könnyen a rendelkezésünkre álljon mind a meleg és a hideg víz az év bármely szakaszában, egy vízadagoló beszerzése. Számos vízadagoló rendelkezik hűtő illetve fűtő funkcióval is, ráadásul a víz helyben történő azonnali szűrésére is képesek. Ezáltal mindig a lehető legtisztább és a kívánt hőmérsékletű ivóvízhez juthatunk.

Az Aqua Vital vízadagolóival könnyen, gyorsan juthat friss, tiszta ásványvízhez!
Ráadásul most díjmentesen is kipróbálhatja őket 14 napig, minden kötelezettség nélkül!