Miért iszunk vizet? A H2O egészségügyi előnyei

A víz hűvös és frissítő, azonban sokan inkább preferálják az üditőitalokat, gyümölcsleveket és például a kókuszvizet. A víz sokak szemében nem elég „divatos”, azonban még mindig az élet egyik alapköve.

Egy amerikai tanulmány arra a megállapításra jutott akik naponta legalább 1 liter tiszta vizet is fogyasztanak:

  • kevesebb kalóriát

  • kevesebb telített zsírsavat

  • kevesebb nátriumot

  • és kevesebb cukrot

visznek be szervezetükbe, mint azok a napi folyadékszükségleteiket nem tiszta vízzel elégítik ki.

Következzen néhány alapvető tény arról, hogy hogyan befolyásolja a tiszta víz fogyasztása a szervezetünk működését.

Egyensúlyt biztosít

Mindenki tudja, hogy a víz vegyjele: H2O. Vagyis két hidrogén és egy oxigénatomból épül fel. Mind a hidrogén mind az oxigén bomlási termékei alapvető fontosságúak szervezetünk megfelelő működése szempontjából.

Víz nélkül a vérünk besűrűsödik és az alapvető tápanyagok nem megfelelő mennyiségben jutnak el a szerveinkhez.

A sok pisilés jó dolog!

Ha kiszáradunk a sejtjeink nem jutnak tápanyagokhoz. Bőrünk fakó lesz és állandóan fáradtnak érezzük magunkat. Tehát nagyon jó ötlet naponta legalább 8 pohár vizet meginni, vagy akár többet is!
Ha megfelelő mennyiségű vizet fogyasztunk a testünk mindig egyensúlyi állapotba kerül. Mindig a számára megfelelő mennyiségű vizet fogja felhasználni, csak az amire szüksége van a működéshez. A többlet folyadék pedig egyszerűen távozik a szervezetünkből.

A víz a legjobb választás a test megfelelő folyadék utánpótlásának biztosítására

Azonban, amennyiben egy óránál hosszabb testmozgást végzünk, akkor érdemes lehet megfontolnunk a sportitalok fogyasztását is. Hatványozottan igaz ez nagyfokú izzadás esetén, hiszen izzadás közben rengeteg elektrolitot vesztünk. Az elektrolitok létfontosságúak az élethez, valójában testünk ezek nélkül nem is tudna megfelelően működni.

Az elektrolit alapvetően a következőkből épül fel: nátrium-, kálcium-, kálium-, magnézium-klorid, hidrogén foszfát és hidrogén-karbonát. A nátrium és a kálium többek között hatással van az izomműködésre is. Ha az elektrolitok nagyon lecsökkent szintje izomgörcshöz és fejfájáshoz vezethet.

Az Aqua Vital vízadagolóival bármikor könnyen, gyorsan juthat friss, tiszta ásványvízhez!
Most díjmentesen kipróbálhatja őket 14 napig, minden kötelezettség nélkül!