Vízfogyasztási praktikák a szépségért és az egészségért

A vízivás igazán könnyű módja annak, hogy javítsuk szépségünkön. Például víz hatására a bőrünk sokkal egészségesebbnek néz ki, a ráncok mélysége és előfordulási gyakorisága pedig csökken. 

De vajon miért? A víz feltölti a sejteket, így a ráncok kevésbé lesznek látványosak. A kollagéntermeléshez vízre van szükség, méghozzá nagy mennyiségűre, a kollagén pedig a kulcsa fiatal és egészséges bőrnek. Ha a bőr megfelelően hidratált, kevésbé valószínű, hogy kirepedezik, ezáltal ráadásul a baktériumokkal szemben is jóval ellenállóbb.

Vízfogyasztási praktikák

Korábbi cikkeinkből tudjuk, hogy mennyit kell innunk edzésnapokon és azt is, hogy még pihenőnapon se álljunk meg 2,5-3 liter alatt. Mégis lehet olyan körülmény, hogy többet kell innunk. Például meleg időben mindig emeljük a mennyiséget és sose várjuk meg az ivással amíg testünk szomjúság formájában jelzést küld, hiszen ez csak akkor történik meg, ha már elkezdődött a dehidratáltság. Előfordulhat az is, hogy nem edzünk, de sok energiát használunk (pl. egész napos rohangálás, aktív pihenés, munka) ez esetben sem szabad spórolnunk a vízzel!

Hogy mindig egyenletesen legyünk hidratáltak lehetőleg ne teljen el úgy 2 óra, hogy nem iszunk legalább 1-2 dl vizet. Érdemes kimérnünk palackba az elfogyasztandó vizet és munkavégzés közben is legyen előttünk, így biztosan nem feledkezünk meg róla.

A fentiekben leírt mennyiségeket folyadék formájában bevitt vízre értjük. Azonban ezzel lehet trükközni, ha unjuk a sok ízetlen folyadékot. Pl. készíthetünk házi üdítőitalokat, vagy főzhetünk teát, levest is. Szuper megoldás az is, ha különböző gyümölcsöket, citromféléket áztatunk fél napig vízben majd ezt fogyasztjuk, mert ekkor a gyümölcsök ízét és tápanyagjait is megkapjuk.  De a lényeg, hogy juttassuk be a napi mennyiséget hosszútávon is és akkor csak egészségesebb lehetünk.

Milyen hatással van a vízfogyasztás a szépségre?

Ragyogó bőr

A megfelelő mennyiségű folyadékbevitel nemcsak a szomjunkat oltja kiválóan, de a bőrünket is ragyogóvá, fiatallá és frissé varázsolja, drága sminktermékek nélkül.

Gyorsabb regenerálódás bőrpír esetén

Nem csak az számít milyen napvédő krémet használunk a tavaszi és nyári hónapok során előfordulhat, hogy leégünk. A megoldás pedig a víz lehet, mivel ha megfelelő mennyiségű vízzel van ellátva a szervezet, sokkal gyorsabban épül fel a bőrünk a leégés után.

Kevesebb pattanás

Ha sok vizet iszunk, azzal segítjük a testünk méregtelenítését, a pattanások okozta toxinok távozását is. A bőr sokkal ellenállóbb lesz mindenféle szennyeződéssel szemben, ha megfelelően hidratált.

Gyönyörű haj

A haj negyede víz ezért a folyadékpótlás elengedhetetlen számára. A bevitt folyadékot a szervezet először a létfontosságú szerveknek küldi, vagyis a hajunk lesz az első, amitől megvonja a nedvességet.

Egészségesebb körmök

A nap folyamán megfelelően elosztott és bevitt folyadékmennyiség erősebbé és szebbé teszi a körmünket. A hidratáltság a körömágynak is jót tesz, ami így kevésbé gyullad be vagy sérül meg. Persze a körömrágókat a víz sem tántorítja el, de az erős körmöket talán nehezebb lesz lerágni.

Ne feledje, az Aqua Vital vízadagolóival bármikor könnyen, gyorsan juthat friss, tiszta ásványvízhez!
Most díjmentesen kipróbálhatja őket 14 napig, minden kötelezettség nélkül!