Mennyi vizet kell nőként fogyasztani?

A víz az élet alapja és szerepe kulcsfontosságú az egészség megőrzésében. testünk körülbelül kétharmada víz. A víz tápanyagokat szállít a sejtekbe, szervekbe és szövetekbe, hidratál és segít a méreganyagok kiürülésében is. A szükséges napi vízmennyiség egyénenként változhat, azonban a következőkben bemutatjuk az alapvető női vízfogyasztási ajánlásokat.

Átlagos, egészséges nők

A legtöbb ajánlás egyetért abban, hogy 2 – 2,5 liter víz elfogyasztása az optimális a szervezet egészséges működéséhez. Ez könnyen teljesíthető, mindössze egy 3 deciliteres poharat kell meginni összesen 8 alkalommal egy nap. Ugye hogy nem is sok?

Tinilányok

Egy tinilány szervezetének folyadékszükséglete egy kicsit különbözik egy egészséges felnőtt nőétől. Egy serdülőkorban lévő lánynak, főleg ha sportol is, több folyadékra van szüksége, mint egy már felnőtt nőnek. Ennek elsősorban az alacsonyabb testtömegük az oka. Ráadásul fiatalabb korban a legtöbben nem sokat törődnek a megfelelő folyadékutánpótlással. Ha aktív testmozgást végeznek halmozottan fennáll a dehidratáció lehetősége, mivel ekkor a szervezet fokozott mértékben folyadékot veszít a verejtékezésből kifolyólag. 

Terhesség alatt

Terhesség alatt a szervezet különösen sok folyadékot igényel, mivel már a baba szervezete is igényli a megfelelő mennyiségű folyadékot. Az előzőekben javasolt 2 – 2,5 literes napi folyadékmennyiséget javasolt további 1 literrel növelni. Ráadásul a megfelelő mennyiségű víz elfogyasztása csökkentheti a terhesség alatt jelentkező gyakori problémák, mint például a székrekedés és a húgyúti fertőzések kialakulásának az esélyét.

Változó kor vagyis a menopauza

A menopauza óriási változással ját minden nő hormonháztartásában. Bár a legtöbb orvos nem javasol fokozott folyadékbevitelt, ezzel összhangban a napi 8-9 pohár víz elfogyasztása segíthet a menopauza tüneteinek enyhítésében. Különösen igaz ez az éjszakai fokozott izzadás, száraz bő és a puffadás enyhítésében. Az éjjeliszekrényen elhelyezett pohár víz biztosítani tudja, hogy ha éjszaka megszomjazunk egyből vízhez juttassuk a szervezetünket.

Az Aqua Vital vízadagolóival könnyen, gyorsan juthat friss, tiszta ásványvízhez!
Ráadásul most díjmentesen is kipróbálhatja őket 14 napig, minden kötelezettség nélkül!