Miért hasznos a ballonos és a hálózati vízadagoló?

Több cikkünk foglalkozik a vízfogyasztással, de fontosnak tartjuk azt kiemelni azt is, hogy nem csak az elfogyasztott víz mennyisége, hanem annak minősége is hatással van egészségünkre. Sokaknak tökéletesen megfelel a csapvíz, van aki az ásványvízre esküszik és megint mások a minőségi ballonos vizet választják.

A csapvíz teljes mértékben képes arra, hogy szervezetünket hidratálja. Hazánkban azonban sajnos nem minden településen tökéletes a csapvíz minősége, előfordulhat hogy fogyasztása nem ajánlott, a nem megfelelő vízminőségből következve.

Ásványvizet fogyasztani talán a legkényelmesebb megoldás, mivel könnyen hordozható, ásványi anyagokat tartalmaz. Azonban arányait tekintve nem a legolcsóbb megoldás. Szélsőséges esetben előfordulhat, hogy szennyező anyag kerül a palackba. Sajnos a palackozó cégek gyakorlatában már előfordult, hogy csapvizet palackoztak és adtak el drágán a mit sem sejtő fogyasztóknak.

A ballonos víz használatával az előbb említett hátrányok teljes mértékben kizárhatók. A víz minden esetben szigorúan ellenőrzött forrásból származik, útját a kúttól a fogyasztóig nyomon követjük. A megfelelő mennyiségű és minőségű ásványi anyagokat tartalmazza, és a káros anyag tartalmát is nyugodt szívvel kizárhatjuk. 

Ráadásul egy plusz biztonsági folyamatot is beépítettünk a rendszerbe: fordított ozmózis által garantálható, hogy végül minden esetleges szennyeződés és vegyszer eltűnik.

Ráadásul a ballonos vízadagoló egy rendkívül kényelmes megoldást jelent mindenki számára. Az már csak hab a tortán, hogy sokkal kevesebb szeméttel jár, mint a hagyományos ásványvízpalackok. A kiürült palackkal sem kell foglalkoznia, mivel az új, teli palack kiszállításakor automatikusan elvisszük Öntől. A vízadagoló készülékek természetesen energiatakarékosak, ezáltal az áramfogyasztásuk is minimális.

Hova helyezhetjük el a vízadagolót?

Akár az irodában, akár otthonunkban használunk ballonos vízadagolót az elsődleges szempont mindig az legyen, hogy könnynen látható és elérhető helyet válasszunk neki. Ezáltal is késztetve mindenkit a rendszeres vízfogyasztásra.

Iroda

Mindenképpen a közösségi térbe helyezzük el a vízadagolónkat. A legjobb, ha abba a helyiségben állítjuk fel, ahol a vendégeinket is fogadni szoktuk, ezáltal azonnal megkínálhatjuk őket egy pohár friss és egészséges vízzel.

Otthon

Otthonunkban pihenünk, ezért olyan helyre érdemes elhelyezni a ballonos vízadagolót, ahol nem lóg ki a lakás összképéből. Törekedjünk a minél harmonikusabb elhelyezésre.

Mi a helyzet a hálózati vizadagolókkal?

Egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a hálózati vízadagolók, mivel az emberek egyre tájékozottabbak a vízivással kapcsolatban és egyre többen felismerik a megfelelő mennyiségű víz fogyasztásának jótékony hatásait. Valamint egyre több tanulmány alátámasztja, hogy a sima csapvíz tartalmazhat hormon illetve gyógyszermaradványokat, melyek megszűrhetők a hálózati vízadagolók használatával.

Sok vállalkozás felismerte, hogy a munkahelyeken elhelyezett hálózati vízadagolók miatt a munkatársak több folyadékot fogyasztanak, ezért hosszútávon már érezhetők a megfelelő hidratáltság pozitív hatásai, mint például a jobb teljesítmény és kevesebb betegség miatti hiányzás. Emellett egyre többen otthonaikban is használják a hálózati vízadagolókat.

Ugyanúgy mint bármely háztartási gép megvásárlása előtt, a vízadagolók esetében is érdemes megvizsgálni annak előnyeit és hátrányait. A következőkben bemutatjuk a vízadagolók mellett szóló előnyös és néhány hátrányos tulajdonságukat, amik inkább csak a használatuk miatti esetleges kellemetlenség.

Előnyök

  • A vízadagolók használata sokkal higiénikusabb, mint a konyhai vagy fürdőszobai csaptelepek

  • A vízadagolók szinte bárhol elhelyezhetők, ami egyben azt is jelenti hogy oda tehetők ahol a legtöbbször szükség van rájuk. Ezáltal ösztönözve magunkat vagy az irodában a munkatársainkat a folyamatos vízivásra

  • A hálózati vízadagolók sokszor papírpoharakkal is el vannak látva, így nem kell annyit mosogatnunk

  • A vízadagolók vize mindig kellemes hőmérsékletű

  • Sok vízadagoló rendelkezik hűtő illetve fűtő funkcióval is, ezért szinte azonnal ideg vagy például a teánkhoz forró vizet kapunk

  • Egy vízadagoló látványa arra ösztönzi a legtöbb embert, hogy üdítőitalok helyett vizet igyanak

Hátrányok

  • Amennyiben ballonos vízadagolóval rendelkezünk, gondoskodni kell a megfelelő ballon utánpótlásról

  • A ballonos vízadagolók palackjait tárolni kell, ha csak ideiglenesen is

  • A hálózati vízadagolók hálózatra való megfelelő csatlakoztatásánál szakemberre van szükség

 

Az Aqua Vital vízadagolóival könnyen, gyorsan juthat friss, tiszta ásványvízhez!
Ráadásul most díjmentesen is kipróbálhatja őket 14 napig, minden kötelezettség nélkül!