Érdemes citromos vizet inni a kánikulában

Megéri néha feldobni egy pohár vizet, egy karika citrommal. Tökéletesen oltja a szomjunkat ráadásul értékes nyomelemeket és vitaminokat is tartalmaz!

A legjobb az ha reggel, egyből felkelés után még mielőtt megreggeliznénk megiszunk egy nagy pohárral. Elkészítéséhez sem kell különösebb szakértelem, mindössze egy pohár, lehetőleg szobahőmérsékletű vízbe csavarjuk bele egy fél citromnak a levét. Csak valódi citromot használjunk, a citromlé ízben lehet felveszi a versenyt az eredetivel, viszont elhanyagolható mennyiségű gyümölcsöt tartalmaz.

Jótékony hatásai

Javul az emésztés

Hihetetlen jótékony hatással van a gyomorra, mivel elősegíti az emésztőnedvek termelését és bizonyítottan csökkenti a gyomorproblémák kialakulásának esélyét. Ráadásul gyosul is az emésztés a rendszeres fogyasztásának hatására, ami nagyon jó hír a fogyókúrázóknak!

Diéta esetén

Az előbb említettük, hogy felgyorsítja az emésztést, ezáltal támogat minket a fogyásban. Köztudott, hogy az emésztőrendszer esetleges problémái negatív irányba befolyásolják mindennemű diéta hatékonyságát.  Ráadásul elősegíti a méreganyagok kiürülését is szervezetünkből, ami ugyancsak a diéta egyik alappilére. Fontos azonban felhívni minden diétázó figyelmét, hogy a citromos víz fogyasztása egy eszköz, de nem varázseszköz a fogyás elősegítésében!

Immunerősítő

Nagyon sok C – vitamint, káliumot, vasat és magnéziumot tartalmaz. Az előttünk álló hideg őszi és téli időszakban nagyon nagy segítséget tud nyújtani a betegségek elkerülésében.

Hidratálja a limbikus rendszert

Azzal, hogy reggel megiszol egy pohár vizet, máris közelebb kerülsz ahhoz, hogy ne legyél dehidratált a nap folyamán. Számos negatív hatás mellett, ha nem iszol eleget, a szervezeted stressztűrő képessége is csökken. Így ha munkába indulás előtt megiszol egy pohár citromos vizet, akkor garantáltan nem fogod már az odaúton felhúzni magad.

Frissíti a leheletet

Savas kémhatása miatt elpusztítja a szájban lévő baktériumok nagy részét, ezért leheletünk sokáig friss maradhat. Azonban fontos, hogy a citromsav károsíthatja a fogzománcot, ezért közvetlenül fogmosás után nem érdemes fogyasztani!

Kiváló káliumforrás

A citromban nem csak a C-vitamin, hanem a kálium szint is magas, ami jót tesz a szív egészségének, valamint segíti az agy és az idegek működését.

Helyettesítheti a koffeint

Amíg nem próbálod ki, addig úgysem fogod elhinni, de a reggeli kávé helyett egy csésze forró citromos víz tényleg csodát művel! Úgy fogod érezni, hogy ma már semmi nem állhat az utadba.

Lúgosító hatással bír

A citromnak igen magas fokú lúgosító hatása van. Abban pedig ma már a legtöbb orvos is egyetért, hogy a szervezet egészségét  a lúgosítás nagy mértékben segíti.

Segít a gyógyulásban

Ha betegek lettünk, a citromos víz segíthet a torokfájás megelőzésében. Természetesen betegen ne igyunk hideg citromos vizet, egy kicsit felmelegített víz ilyenkor a legjobb megoldás.

Az Aqua Vital vízadagolóival könnyen, gyorsan juthat friss, tiszta ásványvízhez!

Ráadásul most díjmentesen is kipróbálhatja őket 14 napig, minden kötelezettség nélkül!