Indul a nyár, ilyenkor különösen fontos a megfelelő mennyiségű folyadékfogyasztás!

Lassan megérkezik a hőség és kánikula. Különösen a következő pár hónap meleg, nyári időszakában a megfelelő mennyiségű és minőségű folyadékfogyasztásra érdemes nagyobb figyelmet fordítani!

Mit igyunk?

A szomjúság csillapítására, a folyadék pótlására a víz és az ásványvíz a legmegfelelőbb, érdemes a napi folyadékszükséglet nagy részét ezekből fedezni. Energiát nem, ásványi anyagokat viszont tartalmaznak. A csapvízben kalcium, magnézium és fluor is található. Az ásványvizek ásványianyag-tartalma és azok mennyisége fajtától függő. Érdemes az alacsony ásványianyag-tartalmúakat (500 mg/l alatti) választani, ugyanis ezek fogyasztása kapcsán nem kell tartanunk az ásványi anyagok túladagolásától

Sokaknak unalmas lehet folyton csak sima vizet inni, ha pedig nem szívesen iszunk, az akadályozhatja a megfelelő folyadékpótlást. Szerencsére számos alternatíva akad a vízivás kiegészítésére, de fontos, hogy nem a teljes helyettesítésére! Például a zöldség- és gyümölcsleveket, ha az energiatartalomra is figyelünk, akkor hígíthatjuk vízzel, ásványvízzel. Ilyen például az éttermekben felszolgált almafröccs is Sőt, a különböző zöldség- és gyümölcsleveket keverhetjük is egymással, így mindig új ízű, saját készítésű koktélokat alkothatunk, ahol csak a képzelőerőnk, meg a saját ízlésünk szab határt. A zöldség- és gyümölcsleveknek azon kívül, hogy szerepük van a folyadékpótlásban, energiát, szénhidrátot, élelmirostot, ásványi anyagokat és vitaminokat is juttatnak a szervezetünkbe. Ha bolti, élelmiszer-ipari készítmények közül választunk, mindenképp érdemes a natúr, 100%-os gyümölcs-, illetve zöldségleveket választani az alacsonyabb gyümölcs tartalmú, cukrozott termékek helyett.

Az ajánlott folyadékmennyiséget azonban nem csak innivalóval tudjuk fedezni! Általánosságban elmondható, hogy átlagosan a vízbevitelünk 70–80%-a származik italokból, és 20–30%-a ételekből. Emiatt a nagy víztartalmú élelmiszerek, mint a zöldségek, gyümölcsök, levesek, főzelékek, mártások színes, változatos fogyasztása is alapja megfelelő hidratáltságunknak.

Az Aqua Vital vízadagolóival könnyen, gyorsan juthat friss, tiszta ásványvízhez!
Ráadásul most díjmentesen is kipróbálhatja őket 14 napig, minden kötelezettség nélkül!