Ásvány és gyógyvizek

Ásványvíz

A legalkalmasabbak a vízigény kielégítésére az ásványvizek. Azokat a tiszta eredetű, természetes, a föld védett rétegeiből származó vizeket nevezzük ásványvizeknek, amelyek gazdagon tartalmaznak táplálkozás fiziológiailag fontos ásványi anyagokat és nyomelemeket. Ezek kalóriamentesek, tehát nem kell aggódni a feleslegesen magunkhoz vett plusz kalóriák miatt. Az általuk a szervezet számára könnyen feldolgozható és beépíthető formában biztosítható a szükséges kalcium, magnézium, kálium, fluor vagy más ásványi anyag. Az elmúlt évtizedekben megsokszorozódott az ásványvizet fogyasztók száma.

1960-ban az egy főre jutó ásványvízfogyasztás mindössze 2,3 liter volt, negyven évvel később, már majdnem húszszor annyi, 2010-ben pedig már 50 liter fejenként és évente. Megjelentek a dús, a szénsavval enyhén dúsított és a szénsavmentes változatok. A sokféle márka, a változatos kiszerelés garantálja, hogy mindenki megtalálja a számára leginkább megfelelő ásványi anyag tartalmú, legjobb ízű és legpraktikusabb csomagolású terméket, akár otthon, munkahelyen, vendéglátóhelyen, autóban vagy másutt, például éppen kocogás közben akarja fogyasztani.

Gyógyvíz

Gyógyvíz minősítést azok az ásványvizek kaphatnak, amelyek fizikai tulajdonságaiknál vagy kémiai összetételüknél fogva igazoltan gyógyító hatásúak. Ezek fogyasztása orvosi javallatra történhet, előírt adagban és módon, hiszen mind a hiányos, mind az egyoldalúan túlzott, vagy általában a nem megfelelő mennyiségű ásványi anyagbevitel a szervezet működésének zavarát okozhatja.

Van gyógyvíz, mely csupán valamilyen hiánybetegséget kezel és olyan is, amely a szervezet egyensúlyát helyreállítani képes. Számon tartanak egyszerű szénsavas (savanyú), alkalikus, földes-meszes, kloridos, illetve konyhasós, keserű, vasas, kénes, jódos-brómos és radioaktív vizeket is.

Ne feledje, az Aqua Vital vízadagolóival bármikor könnyen, gyorsan juthat friss, tiszta ásványvízhez! Most díjmentesen kipróbálhatja őket 14 napig, minden kötelezettség nélkül!