Vízfogyasztási praktikák

Egyes ősi gyógymódok szerint az éhgyomorra, valamint a lefekvés előtt fogyasztott nagy mennyiségű víz jótékony hatással van az egészségre. Japánban ma is bevett szokás, hogy az orvosok olyan reggeli vízkúrát írnak fel, ami 6,5 deciliter éhgyomorra ivott vizet ír elő. A meglepően jó eredmények hatására ez a fajta vízterápia egyre elismertebb világszerte.

Habár nem ilyen mennyiségekben, de javasoljuk, hogy indítsuk és fejezzük be a napunkat egy nagy pohár (legalább 2 dl) vízzel, mert ez hozzá fog járulni általános egészségünkhöz. Szintén igyunk 1 dl vizet minden étkezés előtt (és amennyi jól esik közben is), mert ez segíti az emésztést és felkészíti a gyomrunkat.

Korábbi cikkeinkből tudjuk, hogy mennyit kell innunk edzésnapokon és azt is, hogy még pihenőnapon se álljunk meg 2,5-3 liter alatt. Mégis lehet olyan körülmény, hogy többet kell innunk. Például meleg időben mindig emeljük a mennyiséget és sose várjuk meg az ivással amíg testünk szomjúság formájában jelzést küld, hiszen ez csak akkor történik meg, ha már elkezdődött a dehidratáltság. Előfordulhat az is, hogy nem edzünk, de sok energiát használunk (pl. egész napos rohangálás, aktív pihenés, munka). ez esetben se spóroljunk a vízzel!

Hogy mindig egyenletesen legyünk hidratáltak lehetőleg ne teljen el úgy 2 óra, hogy nem iszunk legalább 1-2 dl vizet. Érdemes kimérnünk palackba az elfogyasztandó vizet és munkavégzés közben is legyen előttünk, így biztosan nem feledkezünk meg róla.

A fentiekben leírt mennyiségeket folyadék formájában bevitt vízre értjük. Azonban ezzel lehet trükközni, ha unjuk a sok ízetlen folyadékot. Pl. készíthetünk házi üdítőitalokat, vagy főzhetünk teát, levest is. Szuper megoldás az is, ha különböző gyümölcsöket, citrusokat áztatunk fél napig vízben majd ezt fogyasztjuk, mert ekkor a gyümölcsök ízét és tápanyagjait is megkapjuk.  De a lényeg, hogy juttassuk be a napi mennyiséget hosszútávon is és akkor csak egészségesebb lehetünk.

Ne feledje, az Aqua Vital vízadagolóival bármikor könnyen, gyorsan juthat friss, tiszta ásványvízhez!

Most díjmentesen kipróbálhatja őket 14 napig, minden kötelezettség nélkül!