Hogyan igyunk több vizet?

Tovább folytatódik a kánikula és vannak akiknek igazi erőpróba, hogy naponta megigyanak 2-3 liter vizet. Valaki azzal küzd, hogy nem tudja a vízivást rendszeressé tenni, pedig tisztában van vele, hogy nagyon fontos lenne. A következő néhány rövid tipp segíthet abban, hogyan életünk szerves részévé váljon a vízfogyasztást.

Reggel az első dolog a vízivás legyen

Vezessük be azt a szokást, hogy amikor felébredünk, az első dolog legyen meginni minimum fél liter vizet. Ezáltal sokkal frissebben és energikusabban fog indulni a nap. Éjszaka a testünket komoly dehidratációnak tesszük ki, mert órák hosszat nem iszol, ezért a szervezeted igencsak meghálálja, ha reggel egy jó nagy pohár vízzel indítod a napod.

Igyunk nagyobb pohárból

Tartsunk otthon nagy, fél literes vagy 4 dl-es ivópoharat. Ha csak kis, két decis pohárból iszunk, valóban fáradságos lehet a folyamatos ivás. De ha nagyobb poharunk van, egyszerre felhörpinthetünk akár fél liter vizet és nem kell folyamatosan vízért mennünk.

Legyen kulacsunk

Legyen otthon valamiféle kulacsunk, vagy üvegünk, amit meg tudunk tölteni vízzel és magunkkal tudjuk vinni, ha úton vagyunk. Így nem kell lépten-nyomon ásványvizet venni, takarékoskodunk, de közben motiváljuk magunkat az ivásra.

Ha megéhezünk, igyunk egy pohár vizet

Amikor megéhezünk, akkor ne együnk egyből, hanem először igyunk meg 2 pohár vizet. Azt fogjuk tapasztalni, hogy az éhség alábbhagy. Ennek az az oka, hogy a szervezetünk sokszor éhségként jelzi a szomjúságot, lehet hogy igazából nem táplálékot, hanem vizet kíván. Ezzel a módszerrel egyébként hatékonyan lehet fogyni is.

Egy nagy pohár víz lefekvés előtt

Mielőtt aludni megyünk, igyunk meg egy pohár vizet. Visszatartó erő lehet, hogy nem akarunk éjszaka mosdóba járni, de gondoljunk arra, hogy sokkal frissebben fogunk reggel ébredni, több energiával és életkedvvel fogjuk belevetni magunkat a napi teendőkbe.

Gondoskodjunk folyamatos tiszta vízellátásról

Ha nem szívesen isszuk a csapvizet, akkor tökéletes megoldás egy ballonos vízadagoló használata. Ne hagyja magát eltántorítani a rendszeres vízfogyasztástól, mert a csapvizet ihatatlannak találja. Az ásványvíz vásárlás nagyon fáradságos tud lenni és ha valamiért éppen nem tud bevásárolni, akkor könnyen víz nélkül maradhat. Azonban ha van egy ballonos vízadagoló otthonában, ez a probléma teljesen megoldódik. 

Ne feledje, az Aqua Vital vízadagolóival bármikor könnyen, gyorsan juthat friss, tiszta ásványvízhez!
Most díjmentesen kipróbálhatja őket 14 napig, minden kötelezettség nélkül!