Miért fontos a megfelelő mennyiségű víz elfogyasztása minden nap?

Elég sokszor halljuk a figyelmeztetést, de legtöbbünk nem nagyon foglalkozik vele. Testünk minden funkciójához elegendő folyadékot kell fogyasztanunk: az emésztéshez, a hőmérséklet szabályozáshoz, a méreganyagok kiválasztásához és még sok minden máshoz.

Sok betegség épp a kiszáradásra vezethető vissza. Aki elég folyadékot fogyaszt, sokféle betegséget elkerülhet. Azonban egyáltalán nem mindegy, hogy milyen folyadékot fogyasztunk, ugyanis a szervezetünk 75% - át víz alkotja, és a szervezetünk vízszükségletét nem pótolhatjuk akármilyen folyadékkal. A megfelelő mennyiségű és minőségű folyadék elfogyasztása minden ember számára szükséges az anyagcsere folyamatok megfelelő működéséhez, és a szép bőr megőrzéséhez.
A víz tehát szállítóeszközként vesz részt az összes anyagcsere folyamatban.

Cukros italok

Az ember évezredeken keresztül szomjának oltására a vizet használta. Az utóbbi évtizedekben azonban a víz helyét különféle színezett, tartósítószerekkel és adalékanyagokkal dúsított cukrozott üdítők vették át. Ezek az italok természetesen tartalmaznak vizet, de emellett vízelvonó (dehidratáló) anyagok is találhatóak bennük.

Mi történik, ha kevés vizet fogyasztunk?

Nagyon fontos lenne meg sem várnunk azt, hogy szomjúságérzetünk legyen. Mire az információ eljut az agyba, a sejtjeink már „fuldokolnak”, a felgyülemlett salakanyagok miatt. Ha nem történik meg időben a folyadék utánpótlás, akár el is pusztulhatnak. A szomjúság a szervezet vészjelzése, amely a kiszáradás fenyegető közelségére figyelmeztet. Ha a folyadékháztartás felborul, a vér a sejtek víztartalmát vonja el, s emiatt azok anyagcseréje megváltozik. Ezáltal romlik a szövetek vérellátása, amire az agy is érzékenyen reagál, akár tudatzavar vagy eszméletvesztés is kialakulhat. Igyunk tehát időben és bőségesen.

Többek között emberi test vízszükségletének semmibevétele, vagy a figyelmen kívül hagyása okozza, a szervezet rendellenes működési problémáit.

Miért fontos a vízfogyasztás a bőrünknek?

A dehidratáltság a bőrünkön a legszembetűnőbb. Életünk során sok vízelvonó hatású ételt és italt fogyasztunk. Ha szeretnénk bőrünk egészséges ragyogást biztosítani, kerüljük az ilyen ételek fogyasztását, és minden nap igyunk meg legalább 2 liter liter természetesen tiszta vizet! A víz utoljára a bőrbe jut el. 

A víz elősegítheti az arcbőr hidratálását, ezért az hosszútávon 
•    bársonyosabb
•    puhább
•    ruganyosabb
•    ránctalanabb lesz.

Ne feledje, az Aqua Vital vízadagolóival bármikor könnyen, gyorsan juthat friss, tiszta ásványvízhez!
Most díjmentesen kipróbálhatja őket 14 napig, minden kötelezettség nélkül!