Egészség és szépség, lúgos vízzel!

Szinte mindenkinek fontos az egészséges és az esztétikus külső. A legtöbben a külső értékeikre jobban figyelnek, és sokkal többet foglalkoznak vele, mint az egészségükkel. Pedig bármilyen külső szépségnél fontosabb az egészségünk. A külső formálására a fogyókúra nem a legjobb módszer, ugyanis a legtöbben rendszertelenül végzik és ezzel, jóval nagyobb kárt okoznak maguknak, mint hasznot. Sok fogyókúrát alkalmazó emberrel nem lehet megértetni, hogy az étel megvonása csak rövidtávú eredményeket okoz, sehová nem vezet. A jó fogyókúra kulcsa az odafigyelés, a türelem és a sok idő.

A lúgos víz fogyasztásával nem csak jót teszünk egészségünknek, hanem a fogyást is elő tudjuk segíteni, természetesen csak akkor, ha a lúgos víz megfelelően van alkalmazva. Az első és egyik legfontosabb lépés, hogy határozzuk el a fogyás iránti akaratunkat, készüljünk fel rá, vállaljuk a vele járó hatásokat, ugyanis a fogyás egy nagy megmérettetés, viszont a lúgos víz által könnyebben elérhetjük célunkat.

A lúgos víz fogyasztása által a fogyás közvetett is lehet, ugyanis a sav-bázis egyensúlyunkat helyre állítjuk, így egyszerűbben elérjük a célunkat, és egyszerűbben tudjuk megtartani az elért testsúlyt is. Valójában az elsavasodás egyik tünete a növekvő testzsír, ezért nem elég a zsíros ételeket megvonni magunktól. A lúgos víz fogyasztásával folytatott diéta során fontos néhány dologra odafigyelni.

Fontos a sok folyadék, ezért a lúgos víz formájában ez megoldott dolog lehet. Amennyiben a lúgos víz minősége és a lúgos víz fogyasztásának mennyisége nem megfelelő, akkor lehetetlen a fogyás elérése és nem tartható az elért testsúly sem. A légzéssel és izzadással általában 2-3 liter vizet veszítünk egy nap, de a mozgás mennyiségével ez változhat. Nagyon fontos, hogy a napi 2 liter folyadékbevitel meglegyen, ezt a lúgos víz fogyasztásával is bevihetjük a szervezetünkbe. Sokan nem gondolnak arra, hogy az anyagcserét az is lassítja, ha csak enyhe kiszáradás lép fel. Amennyiben nem történik meg a szükséges folyadékbevitel, a kiszáradást éhségként is észlelheti a szervet, ezért többet eszünk, és általában kevesebb folyadékot is fogyasztunk. A lúgos víz fogyasztása általi diéta esetében a kilókkal arányosan szabjuk meg a napi folyadékszükségletet. Ez az érték 1 liter lúgos víz 15 kilónként, tehát egy 60 kg-os embernek 4 liter lúgos víz fogyasztására lenne szüksége.