Hírek

Aqua Vital Hungary - Hálózatos készülék bekötése

2021. Június 03.

Bővebben

Aqua Vital Hungary Kft - Vízhálózatra köthető gépek fertőtlenítése

2021. Május 17.

Bővebben

Aqua Vital Hungary Kft - Csepptálca érzékelő

2021. Május 11.

Bővebben

Aqua Vital Hungary Kft - Ablaufsystem

2021. Május 05.

Bővebben

Aqua Vital Hungary Kft. - Install kit

2021. Április 22.

Bővebben

Aqua Vital Hungary Kft - RVKS

2021. Április 21.

Bővebben

Aqua Vital Hungary Kft - AQC eljárás

2021. Április 08.

Bővebben

Aqua Vital Hungary Kft - Hygiéniai karbantartás

2021. Március 31.

Bővebben

Aqua Vital Hungary Kft - A MI VIZÜNK

2021. Március 29.

Bővebben

Aqua Vital Hungary Kft - Bemutatkozunk

2021. Március 12.

Bővebben

6 ok amiért megéri legalább 2 liter vizet meginni minden nap

2020. Október 26.

2 liter víz minden nap sok ember számára túlzásnak tűnhet, azonban ezt a mennyiséget javasolják a szakemberek. Egy kis odafigyeléssel azonban minden probléma nélkül sikerülni fog. Ráadásul szinte azonnal érződik a megfelelő mennyiségű víz elfogyasztásának a jótékony hatása.
Bővebben

Hogyan hat a kiszáradás a terhességre?

2020. Szeptember 08.

Sokan tapasztalnak dehidratációt minden nap, és a kiszáradás megelőzése különösen fontos a terhes nők esetében.
Bővebben

Igyunk elég vizet a nyári kánikulában!

2020. Július 29.

A víz elengedhetetlen a szervezetünknek, ezért minden nap meg kell innunk egy bizonyos mennyiséget, főleg a mostani kánikálai napokban. Víz nélkül egyszerűen nem funkcionál a szervezetünk, a túl kevés folyadék bevitele rosszul hat a testünkre, azonban sokan nem tudják, hogy túl sok folyadékot sem szabad meginnunk.
Bővebben

Tombol a hőség!

2020. Július 06.

Tombol a hőség Magyarországon. Ebben a tikkasztó időben különösen fontossá válik, hogy megfelelő mennyiségű folyadékot fogyasszunk. De mi is a legjobb szomjoltó?
Bővebben

Miért hasznos a ballonos és a hálózati vízadagoló?

2020. Június 04.

Több cikkünk foglalkozik a vízfogyasztással, de fontosnak tartjuk azt kiemelni azt is, hogy nem csak az elfogyasztott víz mennyisége, hanem annak minősége is hatással van egészségünkre. Sokaknak tökéletesen megfelel a csapvíz, van aki az ásványvízre esküszik és megint mások a minőségi ballonos vizet választják.
Bővebben

Mennyit is ér valójában a víz?

2020. Április 29.

Az egyik legnagyobb közhelyek egyike, hogy a víz a túlélés záloga és az ember nem képes nélküle pár napnál tovább életben maradni. Szinte minden cikkünkben felhívjuk a figyelmet a folyamatos vízivás fontosságára, tanácsokat adunk a szervezetünk megfelelő hidratáltságának eléréséhez. Kérdés azonban, hogy ismerjük-e a víz valódi értékét?
Bővebben

Ma van a Víz Világnapja

2020. Március 22.

A víz az élet építőköve. Több mint egy "dolog" ami a szomjoltáshoz és az egészség megóvásához szükséges. A víz létfontosságú szerepet tölt be többek között a gazdasági, társadalmi és emberi fejlődés elősegítésében. Ma van a víz világnapja!
Bővebben

Mi a különbség a különböző kiszerelésben forgalmazott vizek között?

2020. Március 03.

Mást gondol a fogyasztó, mint amit a szakemberek állítanak. A kutatási eredmények alapján van különbség az említett vizek között, azonban ezt nem feltétlenül a minőségükben kell keresni. Felmerül a kérdés, akkor pontosan miben? 
Bővebben

Miért kell több vizet inni télen?

2020. Január 14.

Cikkünkben bemutatunk 5 kulcsfontosságú okot, amiért növelned kell vízfogyasztásodat, hogy egészséges és megfelelően hidratált maradj a téli hónapokban is.
Bővebben

Mennyi vizet igényel egy karácsonyfa?

2019. December 17.

A víz elengedhetelen ahhoz, hogy a karácsonyi fenyőfa friss maradjon, de vajon mennyi folyadékra van egy karácsonyfának szüksége? A fa vízigényének megisme...
Bővebben

Vízivás hideg időben

2019. November 27.

Hideg időben és télen nem magától értetődő, hogy sokat igyunk. Pedig szükséges lenne. Nyáron szerencsésnek mondhatjuk magunkat, hiszen számos jel figyelmeztet minket arra, hogy innunk kell. Nemcsak a szomjúság, hanem az izzadás is egy figyelmeztető jel. A melegben jobban kívánjuk a folyadékot, így nemcsak többször, hanem többet is iszunk.
Bővebben

Miért alapvető fontosságú a folyadék utánpótlás?

2019. Október 29.

Az emberi szervezet megfelelő működéséhez létfontosságú az elegendő mennyiségű vízfogyasztás. Az  életkor előrehaladtával, testünk egyre kevesebb vizet tartalmaz. A vízfogyasztás mértékét több tényező befolyásolja: az életkor, a fizikai igénybevétel és a hőmérséklet. 
Bővebben

A rendszeres vízivás előnyei

2019. Szeptember 16.

Az emberi szervezet megfelelő működéséhez létfontosságú az elegendő mennyiségű vízfogyasztás. Főleg az életkor előrehaladtával, mivel testünk egyre kevesebb vizet tartalmaz.
Bővebben

Miért fogyasszunk rendszeresen vizet?

2019. Szeptember 04.

Normális körülmények között testünk szomjúságérzettel jelzi, mikor van szüksége a folyadék utánpótlásra. Erre azonban sajnos nem mindig lehet hagyatkozni, mivel ez általában csak 1százalék vízveszteség után lép fel. Jobban tesszük tehát, ha folyamatosan iszogatunk, akkor is, ha nem vagyunk szomjasak.
Bővebben

Az emberek többsége vízhiányos

2019. Augusztus 27.

Lényeges, hogy ne csak akkor igyunk, amikor szomjúságot érzünk. A legtöbben azt hiszik, ha nem szomjasok, akkor biztos nem folyadékhiányos a szervezetük, minek is igyanak. Ez egy tévhit!
Bővebben

Szerviztechikust keresünk

2019. Július 26.

Cégünk székesfehérvári csapatának bővítéséhez, tapasztalattal rendelkező műszaki végzettségű és/vagy jó műszaki érzékkel rendelkező kollégát keres szervizt...
Bővebben

Lehetséges túl sok vizet inni?

2019. Július 24.

Sokan emlegetik, hogy milyen sok vizet isznak fogyókúrás céllal, méregtelenítés vagy betegségek elleni harc során. Aggasztó, hogy sokan büszkén hangoztatják, 8-10 pohár vizet is megisznak az egyéb folyadékok mellett. Vajon mennyi az ideális mennyiség? Létezik, hogy olyan sokat iszik valaki, ami már káros az egészségre?
Bővebben

Mi a különbség az édes és a sósvíz között?

2019. Június 04.

A kézenfekvő válasz a kérdésre a legtöbbünk szerint az lenne, hogy a sósvíz tartalmaz sót az édesvíz pedig nem. Ez azonban ebben a formában nem teljesen pontos. A sótartalom vagy más néven a sósűrűség valóban magasabb a sósvízben, azonban az édesvíz sem sómentes.
Bővebben

Mennyi vizet kell nőként fogyasztani?

2019. Május 20.

A víz az élet alapja és szerepe kulcsfontosságú az egészség megőrzésében. testünk körülbelül kétharmada víz. A víz tápanyagokat szállít a sejtekbe, szervekbe és szövetekbe, hidratál és segít a méreganyagok kiürülésében is.
Bővebben

Újabb vállalatok vehették át a DUIHK „Megbízható Munkaadó” címét

2019. Május 14.

A Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) éves taggyűlésének keretében 33 tagvállalat vehette át a „Megbízható Munkaadó 2019/20“elismerő címet. A címet 2017 óta olyan vállalatoknak ítélik oda, amelyek teljesítik a munkavállalóknak biztosított munka- és szociális körülményekre vonatkozó, egy szakmai bíráló bizottság által kidolgozott feltételrendszert.
Bővebben

A világ fele még ma is szennyezett vizet fogyaszt

2019. Április 30.

Még a fejlett országokban mint hazánk is, néha előfordul, hogy a víz szennyezetté válik. Ennek elsődleges oka elsősorban a mezőgazdaságban keresendő, mivel nem minden esetben történik meg például a műtrágya megfelelő ártalmatlanítása, és beszennyezi vízkészletünket.
Bővebben

Ma van a Víz Világnapja!

2019. Március 22.

A víz az élet építőköve. Több mint egy "dolog" ami a szomjoltáshoz és az egészség megóvásához szükséges. A víz létfontosságú szerepet tölt be többek között a gazdasági, társadalmi és emberi fejlődés elősegítésében. Ma van a víz világnapja!
Bővebben

Keressük kollégánkat adminisztratív területre

2019. Február 11.

Téged keresünk, aki szeretsz csapatban dolgozni, jól és szívesen kommunikálsz, szereted a pörgést, sokrétű  és nyitott személyiség vagy, tudsz rendsze...
Bővebben

Biztos, hogy elég vizet iszunk munka közben?

2019. Január 29.

Az emberi test kétharmada víz, de hol is található ez a temérdek folyadék? A víz teljes mértékben testünket kitölti a testünket, csak néhány példával illus...
Bővebben

Melyek a legegészségesebb vízforrások?

2019. Január 09.

Tudta, hogy az újszülöttek teste 80% - ban vízből áll, és ez a mennyiség 50% - ra csökken öregkorunkra, amikor már ráncos a bőrünk?
Bővebben

Csökkentsd a vízhasználatodat! Hogyan használhatunk kevesebb vizet

2018. December 05.

Cikkünkben javaslatokat teszünk arra, hogyan tudjuk könnyen és egyszerűen csökkenteni a vízhasználatunkat. Mielőtt azonban bemutatjuk az általunk javasolt praktikákat érdemes bemutatni miért is érdemes kevesebb vizet használnunk.
Bővebben

Palackos vagy csapvizet igyak?

2018. November 28.

„A csapvíz koszos, tele van antibiotikummal, és hormonnal” - állítják sokan. Az ásványvíz ellenzői szerint pedig a flakonban árult víz is tele van káros an...
Bővebben

4 ok amiért megéri ősszel is megfelelő mennyiségű vizet inni

2018. November 20.

A legtöbb ember tisztában van azzal, hogy miért elengedhetetlen a megfelelő mennyiségű vízivás a nyári melegben, azonban a hidegebb időben való megfelelő mennyiségű víz elfogyasztása már egy teljesen más téma. Amennyiben a szervezetünk megfelelő működése és az esetleges fejfájás megelőzése nem lenne elegendő indok, következzen néhány ok a hidegebb időben történő vízivás mellett, ami sokaknak megfelelő indokkal fog szolgálni.
Bővebben

Mit kell tudni a vízről

2018. November 11.

Szokatlan tulajdonságai Szinte mindenki tisztában van vele, hogy a víz lehet folyékony, szilárd és légnemű is. Legtöbben azt viszont nem tudják, hogy a ...
Bővebben

Milyen gyógyító tulajdonságai vannak a sós víznek?

2018. Október 16.

Sok unoka hallja a nagyszüleitől, hogy sós vízzel mossa az arcát és akkor nem lesz pattanásos; és a sebeket is sós vízzel kell kimosni, és hamarabb fog begyógyulni. Van bennük igazság?
Bővebben

Vízfogyasztási praktikák

2018. Október 09.

Egyes ősi gyógymódok szerint az éhgyomorra, valamint a lefekvés előtt fogyasztott nagy mennyiségű víz jótékony hatással van az egészségre. Japánban ma is bevett szokás, hogy az orvosok olyan reggeli vízkúrát írnak fel, ami 6,5 deciliter éhgyomorra ivott vizet ír elő. A meglepően jó eredmények hatására ez a fajta vízterápia egyre elismertebb világszerte.
Bővebben

Előzd meg a betegségeket vízivással!

2018. Szeptember 26.

Beköszöntött az ősz, és ilyenkor megnő a megbetegedések száma. Sokszor ezek összefüggnek a nem elegendő folyadék fogyasztásával. Krónikus kiszáradásnak nevezzük amikor valaki rendszeresen nem fogyaszt elégséges folyadékot és ez sokszor kihat a teljesítményre. Egyes tanulmányok szerint a lakosság 20 százaléka folyamatos dehidratáltsággal küzd.
Bővebben

Hideg vagy melegvíz?

2018. Szeptember 11.

Megoszlik az emberek véleménye arról, hogy mivel jobb kezdeni a napot: Egy csésze meleg teával, esetleg kávéval, vagy egy nagy pohár hideg vízzel. Számos felmérés arra a következtetésre jutott, hogy a legjobb egy pohár vagy egy csésze meleg, de nem forró vízzel indítanunk a napunkat. Az üres gyomorra elfogyasztott meleg víz számos egészségügyi előnnyel jár, és talán a legjobb módja a napunk elindításának.
Bővebben

A vízivás munkahelyi előnyei

2018. Augusztus 28.

Az emberi test kétharmada víz, de hol is található ez a temérdek folyadék? A víz teljes mértékben testünket kitölti a testünket, csak néhány példával illus...
Bővebben

Hogyan igyunk több vizet?

2018. Augusztus 21.

Tovább folytatódik a kánikula és vannak akiknek igazi erőpróba, hogy naponta megigyanak 2-3 liter vizet. Valaki azzal küzd, hogy nem tudja a vízivást rendszeressé tenni, pedig tisztában van vele, hogy nagyon fontos lenne. A következő néhány rövid tipp segíthet abban, hogyan életünk szerves részévé váljon a vízfogyasztást.
Bővebben

Vizet vagy sportitalt fogyasszunk inkább testmozgás alatt?

2018. Július 26.

A megfelelő folyadék utánpótlás kiemelten fontos testedzés alatt, elengedhetetlen a sportolók a teljesítmény, a biztonság és a komfortérzet szempontjából. Minél hosszabb ideig és minél intenzívebben mozgunk, annál fontosabb, hogy a megfelelő típusú folyadékpótlás megtörténjen.
Bővebben

Mi tévők legyünk a legnagyobb kánikulában?

2018. Július 18.

A nyári kánikulában kiemeltem fontos, hogy elegendő mennyiségű folyadékot fogyasszunk és a déli órákban kerüljük a túlzott napsütést. Mindenkinek ajánlott a fokozott folyadékbevitel és a magas faktorszámú naptejek használata.
Bővebben

Előzzük meg a kiszáradást, de ne igyunk túl sokat sem

2018. Július 05.

Minden évszakban fontos, hogy megfelelő mennyiségű folyadékot fogyasszunk. Azonban a túl sok víz sem jó: a megfelelő mennyiséget, a legegészségesebb formában kellene fogyasztani.
Bővebben

Érdemes citromos vizet inni a kánikulában

2018. Június 28.

Megéri néha feldobni egy pohár vizet, egy karika citrommal. Tökéletesen oltja a szomjunkat ráadásul értékes nyomelemeket és vitaminokat is tartalmaz!
Bővebben

Mennyi vizet veszít testünk egy nap?

2018. Június 19.

Körülbelül 2,5 liter folyadékot ürül ki szervezetünkből átlagosan egy napon, a bőrön, tüdőn, a vizelettel és széklettel. A bőrünkön keresztül körülbelül fél liter vizet párologtatunk el. Azonban nagy melegben, különösen ha nehéz fizikai munkát végzünk vagy sportolunk akár 3 liter vizet is veszíthetünk.
Bővebben

Érdekességek a vízről

2018. Június 13.

A víz a legkülönlegesebb anyag a földön. A víznek nincs színe, nincs szaga, és íze sem. Amikor idegen helyen iszunk egy pohár vizet, mégsem olyan ízű a víz...
Bővebben

Indul a nyár, ilyenkor különösen fontos a megfelelő mennyiségű folyadékfogyasztás!

2018. Június 07.

Lassan megérkezik a hőség és kánikula. Különösen a következő pár hónap meleg, nyári időszakában a megfelelő mennyiségű és minőségű folyadékfogyasztásra érdemes nagyobb figyelmet fordítani!
Bővebben

Vegyük rá a gyerekeket a megfelelő vízfogyasztásra

2018. Május 22.

Elengedhetetlen hogy testünk optimális működéséhez, hogy mindig megfelelően hidratáltak legyünk. Azonban még fontosabb, hogy odafigyeljünk gyermekeink és unokáink megfelelő folyadékfogyasztására, mivel az Ők sokszor nem figyelnek oda a megfelelő folyadékfogyasztásra, és a testük megfelelő fejlődéséhez szükséges, hogy elegendő mennyiségű vizet igyanak minden nap.
Bővebben

Ásvány, ballonos és csapvíz. Különbözik valamiben?

2018. Április 24.

Melyik a jobb? Jobb-e valamelyik egyáltalán? Sokszor felmerülnek ezek a kérdések mikor szóba kerül egy társaságban a víz. Mint minden témában, ebben is igencsak megoszlanak a vélemények. Mást gondol és feltételez az egyszeri fogyasztó, mint amit a tudományos kutatások alátámasztanak. A kutatási eredmények alapján van különbség az említett vizek között, azonban ezt nem feltétlenül a minőségükben kell keresni. Felmerül a kérdés, akkor pontosan miben? 
Bővebben

Víz: értékesebb, mint gondolnánk

2018. Április 18.

Mi, emberek, meglehetősen érdekesen működünk. Ha valamivel bőségesen el vagyunk látva – mint ahogy a civilizált világ ivóvízzel –, akkor annak a létezését ...
Bővebben

Vajon sok vizet iszik?

2018. Április 11.

A víz életünk alapja, fontos szerepet játszik szervezetünk működésében az anyagcserénktől a hőháztartásunkig. Minden bizonnyal ezért is él számtalan tévhit a testünkre gyakorolt hatásával kapcsolatban. Összeszedtünk párat, a közkeletű tévhitekből.
Bővebben

Húsvéti locsolkodás

2018. Március 29.

Néhány évtizeddel ezelőtt még kihagyhatatlan program volt (főleg a vidéken élők számára) a húsvéti locsolkodás. A falu fiataljai összeverődtek, és meglátogatták a környék legszebb lányait, akik természetesen nagyon örültek érkezésüknek, hiszen úgy tartották, akit nem locsolnak meg, az elhervadt, megöregedett.
Bővebben

Szépüljünk vízivással

2018. Március 19.

A vízivás igazán könnyű módja annak, hogy javítsuk hajunk, körmünk és bőrünk állapotán. A víz hatására a bőrünk sokkal egészségesebbnek néz ki, a ráncok mélysége és előfordulási gyakorisága pedig csökken.
Bővebben

Miért iszunk vizet? A H2O egészségügyi előnyei

2018. Február 28.

A víz hűvös és frissítő, azonban sokan inkább preferálják az üditőitalokat, gyümölcsleveket és például a kókuszvizet. A víz sokak szemében nem elég „divatos”, azonban még mindig az élet egyik alapköve.
Bővebben

Milyen hatással van ránk a víz?

2018. Február 22.

Segíti az emésztést és megakadályozza a gyomor savasodását (gyomorégést) Segíti a vesék működését, és optimalizálja be a test tisztulási foly...
Bővebben

Vízfogyasztási praktikák a szépségért és az egészségért

2018. Január 16.

A vízivás igazán könnyű módja annak, hogy javítsuk szépségünkön. Például víz hatására a bőrünk sokkal egészségesebbnek néz ki, a ráncok mélysége és előford...
Bővebben

A víztisztítás 5 alapvető lépése

2017. December 12.

A víz megtisztítása a szennyeződésektől alapfeltétele annak, hogy a lakosság tiszta ivóvízhez jusson. A tiszta vízhez való hozzáférés elengedhetetlen minden ember, és minden közösség megfelelő egészségi állapotának megőrzésében. Cikkünkben bemutatjuk az ipari méretekben történő ivóvíz előállítás, vagyis a víz szennyeződésektől való megtisztításának 5 alapvető lépését.
Bővebben

Miért elengedhetetlen a víz és milyen fajtái vannak?

2017. Szeptember 28.

A víz az egyetlen élelmiszer, amely semmi mással nem pótolható és az emberi élet nélkülözhetetlen feltétele. Víz nélkül nincsen élet, és többek között a víznek is köszönhető, hogy sokszínű állat- és növényvilág alakulhatott ki bolygónkon. Az élő szervezet alapja a víz, és elmondható, hogy nincs semmi a Földön, ami azt teljes mértékben nélkülözni tudná azt.
Bővebben

Munkatársat keresünk!

2017. Augusztus 16.

Székesfehérvári csapatunk bővítéséhez keresünk motivált és elkötelezett telefonos értékesítő, ügyfélszolgálatos munkatársat.  Elvárásaink: ...
Bővebben

Érezzük jobban magunkat a víz által!

2017. Augusztus 16.

A tiszta és egészséges víz nagy mennyiségben történő fogyasztása hidratálttá teszi a bőrt, támogatja szervezetünk a méregtelenítését, segíti az emésztést és jó közérzetet is biztosít.
Bővebben

A víz és fajtái

2017. Augusztus 08.

A víz az egyik, ha nem a legcsodálatosabb anyag mellyel bolygónkon találkozhatunk. Számtalan különleges tulajdonsága miatt a víz a legfontosabb oldószer. Emiatt nélkülözhetetlen szervezetünk biokémiai folyamataihoz. Ráadásul nélkülözhetetlen bolygónk atmoszférájában lezajló folyamatokhoz is, a Föld klímájának irányító tényezőjeként befolyásolja a felmelegedést és a lehűlést.
Bővebben

Tiszta víz! Igyunk sokat, mert jót tesz!

2017. Július 18.

Ezt halljuk folyamatosan, vagyis már a csapból is a víz folyik. De miért is igyunk sokat? Az emberek többsége még mindig alábecsüli a vízivás fontosságát, pedig bizony nagyon fontos, hogy beiktassuk a napi rendszeredbe a fogyasztását. A víz alapvető lételemünk, mert víz nélkül nincs élet! Míg élelem nélkül akár 30 napig is megvagyunk, víz nélkül csak alig 3 napig.
Bővebben

Valós veszély a nagy melegben a kiszáradás. Kerüljük el!

2017. Június 13.

Testsúlytól és a verejtékezés mértékétől függően testmozgás során óránként megközelítőleg egy liter folyadék távozik szervezetünkből. Ez a mennyiség a mozgás intenzitásának és a környezet hőfokának emelkedésével egyenes arányban nő. Hőségben végzett testmozgás hatására a kiszáradás akár 30 perc alatt is bekövetkezhet.
Bővebben

Megbízható munkaadó 2017-2018

2017. Június 09.

A Német - Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara humánerőforrás-gazdálkodási gyakorlata alapján a MEGBÍZHATÓ MUNKAADÓ 2017 - 2018 címet adományozza az AQUA VI...
Bővebben

Ásvány és gyógyvizek

2017. Május 16.

A legalkalmasabbak a vízigény kielégítésére az ásványvizek. Azokat a tiszta eredetű, természetes, a föld védett rétegeiből származó vizeket nevezzük ásványvizeknek, amelyek gazdagon tartalmaznak táplálkozás fiziológiailag fontos ásványi anyagokat és nyomelemeket. Ezek kalóriamentesek, tehát nem kell aggódni a feleslegesen magunkhoz vett plusz kalóriák miatt
Bővebben

A Víz Világnapja – Nem szükséges, hanem maga az élet

2017. Március 21.

A Víz Világnapjának megünneplését az 1992. évi Rio de Janeiro-i környezetvédelmi konferencián kezdeményezték. Ennek hatására az ENSZ március 22-ét nyilvánította a Víz Világnapjává, ezzel is felhívva a figyelmet a víz életünkben betöltött fontos szerepére, hogy ezáltal is óvjuk, védjük környezetünket, ezen belül a Föld vízkészletét.
Bővebben

A Nőnap története - Boldog Nőnapot Kívánunk!

2017. Március 07.

Minden évben van egy nap, amikor a férfiak virágot adnak a róluk gondoskodó asszonyi kezekbe, megköszönve ezzel a reggeli kávékat, a ropogósra vasalt ingek...
Bővebben

Miért fontos a megfelelő mennyiségű víz elfogyasztása minden nap?

2017. Február 14.

Elég sokszor halljuk a figyelmeztetést, de legtöbbünk nem nagyon foglalkozik vele. Testünk minden funkciójához elegendő folyadékot kell fogyasztanunk: az e...
Bővebben

Egészség és szépség, lúgos vízzel!

2017. Január 31.

Szinte mindenkinek fontos az egészséges és az esztétikus külső. A legtöbben a külső értékeikre jobban figyelnek, és sokkal többet foglalkoznak vele, mint a...
Bővebben

A jövő ivóvize?

2017. Január 03.

Azeldobható műanyag palackok óriási problémát jelentenek világszerte, mivel a fogyasztók megszokták a kényelmes kiszerelést (palackos víz), és nehezen mond...
Bővebben

Mi ez a csodaital?

2016. November 15.

Megesik, hogy egyszerűen semmi se jó. Éjszaka nem tudunk aludni, reggel már menne a pihenés, de akkor meg kíméletlenül közbeszól az ébresztőóra. A karikás ...
Bővebben

Tudta, hogy nem mindegy, hogy mi az a folyadék amit elfogyaszt?

2016. Október 04.

A kávé, tea és üdítőitalok nem pótolják a vízszükségletünket, éppen ellenkezőleg, még több vizet vonnak el a szervezettől. Ráadásul gondolta volna, hogy...
Bővebben

Segíti-e a tanulást a vízivás?

2016. Augusztus 30.

Jobban, hatékonyabban tanulhatok-e, ha több vizet iszom? A válaszunk egy hatalmas igen! Ha a címben szereplő kérdést már ön is feltette magának, jó úton...
Bővebben

Hogy túl sokat iszom? Kérem, ez merő képtelenség!

2016. Augusztus 11.

Ön hallott már ilyet? Eddig az volt a baj, hogy nem iszunk eleget, most pedig kiderül, hogy mégiscsak lehet túlzásba vinni a vízivást? Az ember már azt sem...
Bővebben

A zsírégető csodafolyadék

2016. Augusztus 01.

Az étkezések előtti vízivás segíti a fogyást Ez tényleg így van, kutatók által megerősített tény. A szabály: igyunk meg két pohár vizet étkezés előtt fé...
Bővebben

Anya, szomjas vagyok!

2016. Július 05.

Szokásos, nyugodt munkanapnak indult. Kivéve, hogy beköszöntött a nyári szünet, így a szülők magukkal hozták ügyintézni a gyerkőceiket is. Kényelmesen kilá...
Bővebben

A hőség nem mentség: igyon egy pohárkával!

2016. Június 17.

„Igyál sokat fiacskám. Nagy a hőség, könnyű kiszáradni!” – még ma is a fülemben van édes jó nagyanyám sokat hangoztatott mondata. Szerencsére az emberek tö...
Bővebben

Kell-e reklám a víznek?

2016. Június 03.

Egy ma reggeli szalagcím a kedvenc újságomban: „Újra divatba jött a vízivás! Aranyozd be a napod minden italok királyával, az egészséges, éltető nedűvel, a...
Bővebben

Esővíz: iható vagy nem?

2016. Május 26.

Az esőt sokan utálják, mások kifejezetten romantikusnak találnak egy-egy nyári záport. De hogy igyunk-e esővizet, vagy ne, arról már megoszlanak a vélemény...
Bővebben

Ásítással tarkított munkanapok- Mi állhat a háttérben?

2016. Május 26.

Tudta, hogy többek között nem csak az alváshiány, a mozgáshiány, a túl sok, vagy túl kevés étel magunkhoz vétele, és a stressz okozhat nappali álomkórt, ha...
Bővebben

A felszín alatti vizeink

2016. Április 25.

Magyarország a földrajzi elhelyezkedésének köszönhetően igazán gazdag felszín alatti vizekben. Bár a felszín alatti vizek a Föld teljes vízkészletének 1%-á...
Bővebben

Ne induljunk túrázni víz nélkül!

2016. Április 08.

Bizonyára sokan várták már a jó időt, és úgy tűnik, nem is lehet panasz a kellemes időjárásra. Szinte egyik napról a másikra lépett a tél a tavaszba, és ez...
Bővebben

Álláslehetőség

2016. Április 06.

Székesfehérvári csapatunk bővítéséhez keresünk motivált és elkötelezett telefonos értékesítő, ügyfélszolgálatos munkatársat.
Bővebben

A felfrissülés új formája, avagy az ízesített vizek

2016. Március 29.

Ha szétnézünk az ásványvizes polcokon, akkor azt tapasztaljuk, hogy a palackozott vizeknek legalább a fele ízesített. Találunk közöttünk mindenféle aromát,...
Bővebben

Március 22., a víz világnapja

2016. Március 16.

Annyi mindennek van világnapja, miért éppen annak a víznek ne lenne, ami olyan fontos szerepet tölt be mind az ember, mind pedig a természet, vagyis bolygó...
Bővebben

Egy pohár meleg vízzel az egészségünkért

2016. Február 01.

Sok, az egészségünkkel kapcsolatos mondás létezik, mint a minden nap egy alma távol tartja az orvost, a tej pedig élet, erő, egészség, és hasonló bölcsessé...
Bővebben

A víz a fejfájáson is segíthet

2016. Január 26.

Talán sokan nem is tudják, de az általunk elfogyasztott víz legnagyobb részét az agy használja föl. Ha tehát megfelelő mennyiségű folyadékot veszünk magunk...
Bővebben

Fluorid: barát vagy ellenség?

2016. Január 20.

A fluorral kapcsolatban sok tévhit kering az emberek körében, és az az általános nézőpont vele kapcsolatban, hogy káros, hiszen gyakorlatilag egy idegméreg...
Bővebben

Kell-e váltogatni a vizeket?

2016. Január 04.

Sok helyen olvashatjuk, hogy bármilyen vizet is fogyasztunk, legyen az ásványi víz, vagy éppen a csapvíz, bizonyos időközönként le kell cserélnünk azt, és ...
Bővebben

Ha télen sportolunk, akkor is fontos a folyadékpótlás

2015. December 03.

A sportolásról télen sem kell lemondanunk. Nem arra gondolunk, hogy hóban-fagyban is ki kell menni futni – az csak az igazán fanatikusoknak való. De elmehe...
Bővebben

A víz és a babonák

2015. November 03.

Itt a Halloween, és ezzel együtt talán kicsit babonásabbak is leszünk. Az ősi kelta hagyományokra épülő ünnep ma már nem csak az Egyesült Államokban hódít,...
Bővebben

Gyógyvizekkel az egészségért

2015. Október 19.

Hazánk rendkívül gazdag gyógyvizekben, mégis, sokszor az lehet az ember érzése, hogy nagyon keveset tudunk ezeknek a folyadékoknak a jótékony hatásairól. ...
Bővebben

Miért lehet veszélyes a vízhajtás?

2015. Október 08.

Megesik, hogy viszonylag rövid idő alatt kell leadnunk néhány kilót – a legjobb barátnőnk esküvőjére, vagy az oly régóta várt nyaralásra, ahol szeretnénk j...
Bővebben

Vizek ehető csomagolásban

2015. Szeptember 24.

Amikor palackozott vizeket veszünk, akkor sokunkat aggaszt a műanyag palackok környezetszennyező hatása. Még akkor is így van ez, ha egyébként szelektíven ...
Bővebben

Veszélyes anyagok a csapvízben

2015. Szeptember 04.

Bár a megfelelő hatóságok mindent megtesznek azért, hogy bebizonyítsák, a csapvíz teljesen egészséges, és semmiféle káros anyagot, ártalmas összetevőt nem ...
Bővebben

A víz a szépségiparban

2015. Augusztus 27.

Minden nő tudja, hogy a szépség belülről fakad, de azért kívülről is érdemes némi támogatást adni neki. Megfelelő mennyiségű víz fogyasztásával már önmagában is sokat tehetünk az előnyös külsőért – a bőrünk rugalmasabb és tisztább lesz, míg a jobb emésztésnek, és a tápanyagok könnyebb felszívódásának köszönhetően a közérzetünk is jelentősen javul majd.
Bővebben

A pihentető víz

2015. Augusztus 13.

A vízre leginkább úgy gondolunk, mint a létezéshez szükséges legfontosabb elemre, ami nélkül az ember csak alig néhány napig lenne képes életben maradni. P...
Bővebben

Luxus vizek ínyenceknek

2015. Július 28.

Talán nem is gondolnánk, de a palackozott vizek piacán is létezik a luxus. Persze, mi, „egyszerű” fogyasztók nem kóstolhatunk bele – szó szerint sem – ebbe...
Bővebben

Sport és vízfogyasztás – mint a borsó, meg a héja

Sport és vízfogyasztás – mint a borsó, meg a héja

2015. Július 16.

Bizonyára mindenki tapasztalta már, hogy amikor sportolunk, vagy nagyobb fizikai igénybevétellel járó tevékenységet végzünk, akkor megnő a folyadékszükségl...
Bővebben

Méregtelenítsünk vízzel!

Méregtelenítsünk vízzel!

2015. Július 01.

A méregtelenítés egy igen vitatott téma – vannak, akik harcosan kardoskodnak mellette, mások egyszerűen egy jól felépített iparágnak tartják, ami olyasmit ...
Bővebben

A kiszáradás veszélyei

A kiszáradás veszélyei

2015. Június 22.

Most, hogy beköszöntött a kánikula, talán még fontosabb, hogy odafigyeljünk a napi folyadékbevitelre. Persze, eleget halljuk mindenhonnan, hogy soha ne ind...
Bővebben

Igyunk vizet, de mikor?

Igyunk vizet, de mikor?

2015. Június 04.

Szerencsére napjainkban már egyre több szó esik a vízfogyasztásról, és annak jótékony hatásairól. Szinte biztos, hogy a legtöbben álmunkból felébresztve is...
Bővebben

Ásványvizek

Ásványvizek

2015. Február 06.

Az ásványi vizet sokan fogyasztják. Mielőtt elterjedt volna, az emberek megelégedtek a sima csapvízzel is. Vajon mi a különbség és van-e értelme? Erre kere...
Bővebben

Lúgos víz, az elsavasodás legjobb ellenszere!

Lúgos víz, az elsavasodás legjobb ellenszere!

2015. Február 01.

Ma már nem csak a természetgyógyászok, hanem az orvosok is egyre gyakrabban hangoztatják, hogy napjaink legtöbb betegségét - főleg az olyan emésztőszervi p...
Bővebben

Beteg vagy? Nem csak szomjas vagy?

Beteg vagy? Nem csak szomjas vagy?

2015. Január 05.

Számtalan orvos és táplálkozási tanácsadó hívta fel a figyelmet arra a múltban, hogy szervezetünknek milyen nagy szüksége van a tiszta vízre ahhoz, hogy eg...
Bővebben

Mitől függ, hogy mennyi vizet kell inni egy nap?

Mitől függ, hogy mennyi vizet kell inni egy nap?

2015. Január 05.

A megfelelő mennyiségű tiszta ivóvíz elfogyasztása minden nap elengedhetetlen ahhoz, hogy szervezetünk egészségesen működhessen. A megfelelő mennyiség...
Bővebben

Székrekedést okoz, ha túl kevés vizet iszunk!

Székrekedést okoz, ha túl kevés vizet iszunk!

2015. Január 05.

A megfelelő minőségű és mennyiségű ivóvíz fogyasztása az egészséges élet szempontjából elengedhetetlen fontosságú. Azt mindenki tudja, hogy a vízfogyasztás...
Bővebben

Ásványvíz: Valóban szükségünk van rá vagy inkább a tiszta vízre?

Ásványvíz: Valóban szükségünk van rá vagy inkább a tiszta ví

2014. November 21.

Manapság az ásványvizek az egyik legjobb módja annak, hogy a lehető legegészségesebb formában pótoljuk szervezetünk vízkészletének szükségleteit. Mana...
Bővebben

Az agy működését és a testhőmérséklet szabályozását is segíti a vízfogyasztás

Az agy működését és a testhőmérséklet szabályozását is segít

2014. November 21.

A folyamatos vízfogyasztásra azért van nagy szüksége szervezetünknek, mert testünk jelentős része víz. A folyamatos vízfogyasztásra azért van nagy szü...
Bővebben